pühapäev, 9. detsember 2018

Emmanuel

Ma ei usu ... Ei, hoopis tahan uskuda, et väikene Emmanuel ei teadnud selle foto tegemise ajal, et õpetaja Brigittest, kes ta selja taga, et sellest tädist saab tema abikaasa.


Emmanuel kasvas suureks ja ta valiti rahva juubelduste saatel riigipeaks. Sellest ilusast hetkest 574 päeva hiljem on tema riigis kollaste vestidega rahvas tänavatel. Emmanueli kaitsevad veekahurid ja pisargaas.

8 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Selliseid olukordi kypsetatakse kaua, väga kaua.
Prantsusmaa on väga patriarhaatlik maa kõigist piirkondlikest eripäradest hoolimata. Kui inimestele on ikka 1000 aastat pähe taotud, et naine pole inimene ja teda tuleb valida AINULT yldtunnustatud parameetrite alusel, siis selline, fui, mässajast riigipea tuleb tykkideks rebida ja vaat tema väära teo tõttu ongi riiki jumala karistus tabanud mässude, kriiside ja muidu hävingu tõttu. Patused, parandage oma meelt ja karistage oma sõnakuulmatuid pereliikmeid õigesti, et teid ei tabaks viletsus ja jumala karistus!
P.s. see ei loe, et elame 21. sajandis. Inimeste lollust ei tohi alahinnata.

notsu ütles ...

Mustkaaren, siin pole ma nõus. Prantsusmaal on mässude pidamine ja barrikaadide ehitamine rahvuslik sajanditepikkune traditsioon. Kes iganes selle riigi peaks otsustab saada, peab arvestama, et mõni mäss võib ka tema valitsusajale langeda. Goes with the territory.

mustkaaren ütles ...

Aa, Notsu, no muidugi, kuidas rahvas Bastille kindluse maha lammutas ja. Aga ega see ei takista neil ortodokssete kommete vastu eksijatele rangeid karistusi kaela ladumast. Yks lihtsalt täiendab teist.

notsu ütles ...

Aga Prantsusmaal pole vanema naisega paari heitmine ometi mingi ortodokssete kommete vastu eksimine. Ega see sul noorusekultusega Ameerika (või Inglise. või Eesti) kultuuriruum ei ole.

Kusjuures see kehtib ka riigipeade naiste kohta. Üks kuulsamaid ja mõjukamaid kuningafavoriite (ametliku armukese positsioonis, mis oli de facto nagu abielus - ametlikult abielluda ei saanud lihtsalt seepärast, et kuninga abiellumine oli poliitiline küsimus, mitte isikliku maitse teema) oli kuningast 20 aastat vanem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Diane_de_Poitiers

Ka madame de Maintenon oli Louis XIV-st vanem, kuigi mitte nii palju. Ja tema oli nii tähtis favoriit, et temaga kuningas lõpuks lausa abiellus, kui kuninganna oli ära surnud.

Praegune mäsu oli ikka täiesti tüüpilisel põhjusel - maksude tõstmine.

mustkaaren ütles ...

Ohh, kuningad olid ju tuntud perverdid, lihtrahvas sätib oma elu ju hõbedase lina kangelaste eeskujul ja lapspruudid ei ole sugugi idamaine pahe.
Maksude tõstmise vastu muidugi PEAB mässama.

notsu ütles ...

Need mõlemad kuningad, keda ma mainisin, paistsid muide silma just eriti tagasihoidliku eraelu poolest. Pmst täiesti tavalise tänapäeva inimese tasemel. Henri II-l vist polnudki ühtegi muud armukest. Louis XIV-l oli elu jooksul kolm armukest (kellest viimasega ta lõpuks abiellus), aga need olid kõik ükshaaval ja ta elas jube vanaks ka. Pmst oleks ta olnud nagu tavaline tänapäeva sarimonogaam, kui ta poleks pidanud dünastilistel põhjustel sealt kõrvalt ka kuningannaga abielus olema.

Macronile ei tekitanud see, et tal on endast vanem naine, võimule tulles igatahes mingit probleemi. See ei seganud tal valituks saamist.

Mul on tema abielu suhtes tegelikult vastupidised reservatsioonid (millele, mulle tundub, vihjas ka Hundi Ulg) - nimelt õpetaja-õpilase suhte kahtlane maik, isegi kui suhe algab pärast kooli. Selline piiripealne juhtum - et suhe algas küll legaalses eas ja pärast kooli, aga ikkagi paneb mõtlema, et äkki neil midagi susises juba siis, kui üks oli õpilane ja teine tema õpetaja. Õpetaja on õpilase jaoks autoriteet, tema suhtes võimupositsioonil, tal on ceteris paribus õpilast kergem mõjutada kui vastupidi.

notsu ütles ...

aga mis mäsusse puutub, siis kirjutatakse ka, et Venemaa susserdab seal. Mitte et maksutõstmine ei oleks vana kooli rahutustepõhjus, aga see ei tähenda ju, et Venemaa seda pahameelt meeleldi ära ei kasutaks ja takka ei õhutaks.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-08/pro-russia-social-media-takes-aim-at-macron-as-yellow-vests-rage?fbclid=IwAR3n0OXGdv7sHlPHW1yNR61mb_YqV1Vwmr4yJY4yCguag-Rl_ijpAjQXakc

mustkaaren ütles ...

Sinu teadmised on kahtlemata värskemad kui minu omad, ja Prantsuse kuningate korrapäratu elustiili yle otsustan Balzaci
jt romaanide põhjal, ja yhes korralikus romaanis juhtus ju igasugu asju.
Naisõpetaja ja meesõpilase suhet peetakse paheliseks ja vanema mehe suhet koolitydrukuga normaalseks, see on patriarhaadi topeltmoraalitraditsioon.
Venemaa eriteenistuste tegutsemine Pariisi laamendajate seas on vähemalt ukrainlaste poolt väidetavalt ametlikult kinnitatud, eks näe, mis sellega edasi saab.