esmaspäev, 5. november 2018

Avame "hooaja"

Pikk suvi, osa sügistki juba möödas ajast, millal viimati oma ajaveebi lahti tegin. Mingil hetkel, endale seletamata, puudus selleks vajadus. Arvatavasti peamine põhjus, et ma üleüldse blogin emotsioonide, mälestuste ja mõtete väljaelamiseks. Pika vaikuse perioodi jooksul sain aga neid emotsioone vaadata ja kirjutada küllaga. Umbes nelisada mängufilmi on ära nähtud ja filmipäevikut kirjutatud. Enda toimetamised ja asjaajamised lisaks, ning ega siis aega jäänudki, et midagi muud kirjutada ja teiste blogisid lugeda. Nüüd hakkan vaikselt talverutiini tagasi minema.


Loen minu kätte toimetatud vanasid kirjasid ajavahemikust ca 1981-1991. Neid kirju on paarkümmend. Äärepidi ja vihjetena pisut kultuuriloolised, mistõttu peaks nad siia ajaveebi siiski talletama. Pärast mind lähevad nad arvatavasti lõkkesse. Samas pean seda avaldamist tegema ilmselt sügavate kärbetega, kuna mõned lõigud on väga isiklikud. Eks vaatame.

Kui neid kirju lugesin, siis tuli millegipärast meelde hoopis Sihveri klubi ja Virmalised. See on minu arvates eesti pop-muusika bändide algusaastate üks ilusamaid palasid. Mitte ninapidi juures, kuid ometi mingite kokkupuute punktidega nägin kogu seda ajastut oma silmaga ja jälgisin kõrvalt, kuidas poisid seda ajastut lõid. Nendes ülalmainitud kirjades mainitakse samuti muusikuid. Avastasin taaskord, et vanusega ajataju pole enam täpne. Kirjades mainitu on kõik nagu äsja toimunud. Ometi on need kirjad juba 25-35 aastat vanad. Samas Kurmetid-Joala-Naer asetub minu mälus kindlale kohale ajateljel. Sihveri klubi ja see tüdruk, kellele ma ei julgenud ligi astuda.

12 kommentaari:

Emmeliina ütles ...

Aitäh, et kirjutasid!

konn, lendav konn ütles ...

Tervist, HU!

Igal sügisel, kui kitarri taas talvepuhkusele kapi otsa upitan, üritan viimase loona plõnnida just toda. Kui taustal kõlab originaal, pole väga vigagi, aga kaasatud abita....on hale:D

MO isetegemised ütles ...

No andis ikka oodata, aga ära tuli!!!!

Hundi ulg ütles ...

Soe tunne kui üle pika aja avad ukse ja saad aru, et sind on oodatud.

Mängi julgesti, konn. Asjatundjad on hiljem öelnud, et ega Virmaliste pillimehed väga head virtuoosid polnudki. Eriti keerulisemates kitarri käikudes. Ning vokaal - selleski laulus on kohati kuulda Joala tolle aja siirast kukke. Aga kokkuvõttes on kõik ehe. imeliselt aus.

tegelinski ütles ...

Tere taas!
Loomulikult ju oodatud...

Lendav ütles ...

Ootasime, pikisilmi :)

Nele ütles ...

Ootasime, mis ootasime aga ära ootasime :D
Ja nüüd kulgeme koos sügisreziimi.

Kaamos ütles ...

Tere jälle.
Nii tore...

K ütles ...

Jumal tänatud! Selline kergendus on. Ja rõõm :)

Tilda ütles ...

:)

Kadi ütles ...

Olen enda blogirulli viimasel ajal unarausse jätnud, sest kogu aeg on kiire, aga täna, kui nägin sinult uut postitust, tundsin küll siirast rõõmu :)

mustkaaren ütles ...

Ilus lugu hooaja alustuseks.
Päälinnast kaugemal kuulati aga Mait Maltist, Palderjani ja kylakapelle, Virmaliste tolle aja kohta uskumatult ilusat ja keerukat lugu tuleb aga ise plõnnida. Naeru mälestuseks!