teisipäev, 8. aprill 2008

Eesti pani maksma vabatahtlikkude keelu

Vabariigi valitsuse koosolekul 20. veebruaril vaadati läbi ja antakse riigivanema dekreedina Hispaania kodusõjast osavõtmise keelu seadus, mis käib järgmiselt:

Eesti kodanikkudel on keelatud osa võtta Hispaania kodusõjast ükskõik kummal sõdival poolel. Samuti on keelatud Eestis vabatahtlikkude värbamine Hispaania kodusõjast osavõtmiseks ning selleks igasugune kihutustöö tegemine.

Hispaania sõiduks võib välispassi anda ainult neile, kelle suhtes välispassi andval asutisel ei teki kahtlust, et nende sõidu eesmärgiks on Hispaania kodusõjast osavõtmine.

Eesti kodanikku, kes on süüdi Hispaania kodusõjast osavõtmises ükskõik kummal sõdival poolel, karistatakse vangimajaga mitte üle 3 aasta. Sama karistuse alla langeb ka süüdlane Eestis vabatahtlikkude värbamises Hispaania kodusõjast osavõtmiseks või selleks kihutustöö tegemises.

Tähendatud süütegudele kohaldatakse Kriminaalseadustiku üldosa eeskirjad.

Siseministril on õigus anda määrusi käesoleva seaduse teostamiseks.

Uus Eesti, 21. veebruaril 1937

2 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Kunagi oli hispaania, nüüd on Afganistaan ja Iraak...
Samas hetkel on see meie ainus garantii juhul, kui vene karu tahab oma jälle saada.
Praegust poliitilist olukorda vaadates tundub, et see ei olegi nii võimatu, sest venelased tahavad oma gaasitrassi niikuinii saada, selleks isegi õpetatakse hetkel venemaal eridessanti välja, et gaasitrassi "valvata" nii läänemerel, kui ka mujal...

Mis meil sisi üle jääb?
Meie sõjaline võimekus sõltub suures osas ju nendest meestest, kes käivad missioonidel.
Samas tean ma väga lähedastest andmetest, et eestlasi hinnatakse nii Iraagis ( siis mässuliste poolt ) ja sama moodi Afganistaanis.
Eestlane ennem mõtleb ja siis tulistab. Oli ju alles uudis, et briti kuninglik kõrge ohvitser käis EESTLASTEGA patrullis - hullud eestlased....

Kõik on nii kahe ostaga asjad...
Seega isegi kuna olen asjaga seotud, pean ma neid missioone mis on ÜRO poolt heaks kiidetud õiglaseks.. olgu siis mis tahes selle taga.

VABANDAN mölapidamatusepärast .. mul on see ohjeldamatu...

Hundi ulg ütles ...

Millega lõppes Eesti neutraliteedi püüe enne suurt ilmasõda, seda me teame. Nii on ka selle gaasitrassiga. Kindlasti on seda valmis vahendeid valimata "valvama" toru mõlemad otsad, olgu nad meie liitlased või mitte.

Afganistanis ja Iraagis korraldasid kaks suurt maailma "korravalvurit" aastate jooksul paraja segaduse. Viimases riigis olid sissetungi ajendiks teatavasti "ülemaailmsed terroristid", "tuumapomm" ja McDonalds-demokraatia puudumine. Nüüd siis ka meie "valvame", et kõik läheks nii nagu vaja...

Seega ei nõustu Sinuga põhiküsimuses. Samas tunnen rõõmu nagu Sinagi, et meie mehed seal on tublid. Ja peamine, et tuleks tervena (jõuludeks) koju.