teisipäev, 6. mai 2008

Surmahoop kaikaga

Noorsõdur tappis kõlvatu kallaletungija.
Homoseksualisti laip lennuväe lasketiirul.

Laupäeva hommikul leidis üks lennuväe ohvitseridest Kalamaja surnuaia juures lasketiitrul tundmatu mehe surnukeha. Laibal oli surmav haav peas, mis löödud kaikaga. Maas oli hangunud verd. Tapetu juurest leiti dokumendid Oskar Pürni nime peale. Ta oli jaanuari kuus vangist vabanenud, kus kandis karistust raharaiskamise eest Tallinna sõjaväe majandusühisuses.

Uurimisel selgus, et Pürni tappis lennuväe noorsõdur Johannes Täht, Viljandist. Pürn, kes homoseksualist, oli Tähele ja ta kaaslasele Mihkel Kupule kõlvatumaid ettepanekuid teinud ja jõuga Tähe kallale asunud. See haaras maast kaika ja andis kallaletungijale surmahoobi. Laiba juurest leitud raha jagasid sõdurid pooleks. Mõrtsukas tabati laupäeva õhtul.

---------------------------

Reede õhtul jalutasid Harjumäel kaks lennuväe rügemendi sõdurit - Mihkel Kupp ja Johannes Täht. Kui üks neist teisele paberossi ulatas, ilmus nende juurde tundmatu keskealine mees.

Võõras tõmbas taskust karbi välja ja pakkus sealt sõduritele paberossi. Sõdurid võtsid paberossid vastu. Edasi kaldus jutt naiste peale. Nüüd tähendas võõras sõduritele: "Naised pole midagi väärt..." Ta kutsus sõdurid enda korterisse, lubades neid seal viinaga kostitada. Et aga aeg hiline oli, ütlesid Kupp ja Täht sellest lahti. Tundmatu ei jäänud neist maha: "Tulen teid saatma, mul pudel taskus, teeme veel mõned tropid."

Sõdurid olid nõus. Jõudes Kalamaja surnuaia juures lasketiiru kohale, kutsus lahke kostitaja sõdureid lasketiiru murule viina võtma. Seal tegi võõras ettepaneku viina võtmist blindaashis (muldonnis) jätkata: "Siit käib rahvas mööda - näeb!"

Muldonnis tegi värske sõber sõduritele kõlvatu ettepaneku. See vihastas sõjamehi. Tekkis rabelemine. Noor sõdur Täht haaras kaika ja virutas sellega homoseksualistile mõne hoobi pähe. Mees taarus ja langes maha. Nüüd võttis Täht tapetu taskust rahakoti vähese rahaga ja jagas raha kaaslase Kupuga pooleks. Tühi rahatask visati merde ning mindi väeosasse.

¤

Kuidas tapjad paljastati

Kriminalistid - komissar Sernov ja abikomissar Ende, kes sündmuse kohale sõitsid, tegid kindlaks tapetu isiku. Ühes sellega sai neile kohe laiba ülevaatusel selgeks, et siin homoseksualistiga tegemist.

Teades, et sarnaste kalduvustega mehed omale sõdurite keskelt ohvreid otsivad, pöörasid nad lennuväe rügemendi ülema poole, et see oma mehed üle vaataks.

Sõdurite Kupi ja Tähe riietelt leiti värskeid vere plekke, kuigi nad vahepeal juba oma riideid tublisti pesnud olid. Nähes, et asi avalik, tunnistasid nad loo üles.

Mõlemad paigutati vangimajja. Juurdlus selles asjas anti sõjavõimude kätte. Tapetu Oskar Pürn oli 48 a. vana poissmees.



Esmaspäev, 25. juunil 1928


4 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Mina lollike tahtsin uskuda, et kunagi olid inimesed väärikamad ja polnud neid "imelikke" tegelasi...

Ma tunnistan ennast ametlikult lollikeseks :D

helle ütles ...

Mitu kaasust siis: 1. enesekaitse noorsõdurite poolt, 2. raha võtmine ja ärajagamine(rööv)
Kui viimast poleks olnud, oleks poisid võib-olla vähem süüdi jäänud.
Ime küll, et sel ajal lausa välja kirjutati, et homoseksualist.

"Ühes sellega sai neile (kriminalistidele!) kohe laiba ülevaatusel selgeks, et siin homoseksualistiga tegemist."

Vat siis!;)

Hundi ulg ütles ...

Mina samuti imestasin tolleaegsete politseiametnike vilumust - viskad korraks pilgu surnukehale ja kohe selge, homoseksualist.

Mõne inimesega suhtled aastaid ja siis saad alles kusagilt teada, et tal nagu teistsugune sättimus.

Anonüümne ütles ...

Vikerkaarevärvilised trussikud! (nali muidugi,aga tõesti---mis huvitav tunnusmärk see küll oli)