neljapäev, 3. jaanuar 2008

Rõuge alevikus põles kauplus

Rõuge alevikus puhkes ööl vastu teisipäeva kella 1 paiku tuli Eduard Pettai majas asuvas Leonhard Tammemäe kaupluses, kust kandus edasi ka viimase elukorterisse. Kuna juhuslike möödakäijate poolt tuld peagi märgati, siis suudeti kiirelt kohalekutsutud tuletõrje poolt leekidele peagi piir panna. Tules hukkus vaid osa Leonhard Tammemäe kaupluse- ja toakraami, kuna hoone ise sai võrdlemisi vähe tulest kannatada. Tammemägi hindab oma kahju 1200 kroonile, kuna majaomanik Pettai kahjusumma võib ulatuda vahest paarisajale kroonile.

Millest tuli alguse sai, on praegu selgitamisel. Peetakse ka võimalikuks, et tegemist süütamisega. Leonhard Tammemägi ühes naisega võeti ülekuulamiseks vahi alla.



Samal ajal, kui puhkes tuli Pettai majas, peeti parajasti Rõuge seltsimajas pidu. Keset pidu hõikas keegi ootamatult, et tuli lahti. Paljud said sellest nii aru, et seltsimaja põleb, mispärast tekkis otsemaid paanika. Paljud purustasid isegi aknad ning tormasid väljapääsu otsides üle näitelava, tagavaraväljakäikude poole. Peagi aga selgus, et seltsimajas pole mingit hädaohtu, mille järele muutusid peolised uuesti rahulikumaks. Nüüd aga siirdus suur osa neist tulikahjupaigale.



Uus Eesti, 31.mail 1939

Kommentaare ei ole: