pühapäev, 23. juuni 2013

Kurgid ja tomatid

Laisk olen ma muidugi küll, aga mitte sedavõrd, et jaanipäeval oleksid kurgitaimed kasvuhoones nii tillukesed. Ausalt ära rääkides, siis see on mul sellel aastal kolmas katse. Eelkasvatasin kurke, tomateid, paprikaid ja muud nagu igal aastal. Ütleme, hoole ja armastusega. Ja kasvuhoonesse istutasin kõik õigel ajal, toimingut jälgimas tähelepanelik silmapaar. Kus aga mina teadsin, et mu koer selline botaanikahuviline on. Üks päev sain jaole kui kõik kurgitaimed maast ülesse katkutud. Ainult tomatitaimed ootasid veel koerapoolset ümberistutamist.
 
Proovisin päästa, mis annab. Panin uuesti mulda. Ravisin, toestasin ja hoolitsesin oma kurgikesi, ütleme, hoole ja armastusega. Midagi aga mu botaanikule ei meeldinud ja ükspäev otsustas ta nad oma käpa järgi ümberistutada. Nii, et kui teised ja vingemad aednikud söövad jaanipäeval juba omakasvatatud esimesi kurke, siis mina sain vahetult enne pööripäeva kurgitaimed alles mulda. Näis, mis botaanikahuviline arvab...
 
Tomatid on sellel aastal pisut eksootilisemad kui muidu: Green Zebra, Black Krim, Aunt Ruby's German Green, Beefsteak Tomato, San Marzano, Big Rainbow, Super Sweet 100, Cherokee Purple. Selline ülemere värk. Mõte tekkis sellest, et see plastikkasvuhoone pole standartne. Ega tavalisedki pole just odavad. Mulle tundub, et kasvuhoone hankimiseks kulutatud raha eest saaks poest tavalisi tomateid osta minu elupäevade lõpuni. Jääks veel lastele ja lastelastele. Olgu seal kilemajas siis vähemalt midagi huvitavat. Ülemere tomatid ja botaanikkoera kurgid.
 
   

6 kommentaari:

krati ütles ...

Kena jaanituld Sulle !

Anonüümne ütles ...

Oo, milline apetiitne botaanikarubriik. Sordinimekiri on vinge, edasij6udnute v2rk!
Kui kutsa kipub kasvumajas kaeverdama, siis peab uksed kinni hoidma, Sinu mudelil peaks ju tuulutusava ka olema.
Ja kui peen kasvumaja kurkide jaoks liiga uhke on, siis pane sinna veel bugenvilleasid, india kanna sorte, viigikaktusi, bambuseid, erinevate aiandusliku v22rtusega pysilillede ja p66sastaimede pistikuid, mida iganes. Minu kasvuhoone on tehtud mustadest veetorudest ja suvalistest lippidest tavaline uberik, aga just sellised eelpoolkirjeldatud eksootilised elajad seal elavad. Eksoodiaiandus ei ole hullude vanamuttide marginaalne lolllakas hobi, vaid lugupeetud, muuhulgas h2rrasmeeste jt haritud ning peene vaimuga inimeste eksklusiivne eluviis, mis aitab l66gastuda keerukatest yhiskonnaprobleemidest ja astuda k6rgemate sf22ride muusikasse. Edu Sulle!
Trv, Kaaren.

neiud ärevil ütles ...

Minul kaevas kass ühel aastal kõik tomatid üles, sest ma olin igale taimele ühe vana räime väetiseks alla pannud. Kass, kes valis sööki nii hoolega ja ei söönud kunagi kala, mis oli nats seisnud, aga kasvuhoone kaevas pahupidi.
Kutsikas kaevas kunagi rododendroni 3 korda üles ja tassis trepi peale. Ei aidanud riidlemine, ega midagi. Istutasin jätkuvalt maha, aga järgmine päev oli uuesti trepile toodud. Lõpuks kuivaski ära. Loomad käituvad vahel ettearvmatult.

Hundi ulg ütles ...

Tänan, Krati. Sellise ilmaga Jaanipäeva pole ammu olnud. Ilus oli!

Tõesti, tõesti, Kaaren. Mitte vorm, vaid sisu on oluline.

Eks ma natuke selle koera peale ka vihastasin. Siis võtsin aga riiulist uuesti Gwen Bailey raamatu "Mida mu koer mõtleb?" ja rahunesin maha.

Aidi ütles ...

Jõudu! Muide, mina olen küll laisk ja minu kurgid on alles... väga väikesed. Eks kunagi augusti lõpuks ikka saab, ma arvan.
Aga noore koeraga ma soovitaks seda nippi, et tema nähes istutada ei tasu. Mul endal see läbi elatud. Tal lihtsalt pärast kohe suur huvi, et mida peremees selle taime alla peitis... ja nii ta kaevab. Kui ei näe, kuidas istutatakse, jätab rahule.
Vähemalt meie Hermanniga see töötas, kui ta noor oli. Istutamistööde ajal oli koer toas.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.