esmaspäev, 30. aprill 2012

Küttepuud

Minu tahtel, havi käsul - või oli see kuidagi teisiti seal muinasjutus, kuid halud on otsaga puukuuris. Sabaots veel väljas. Nüüd peaks leidma mõne teise havi, kes käsib neil ka riita minna.
Puulõhkumise töö mulle alati meeldis. Mõned aastad tagasi oli selline kogus, mis nüüd kuurist väljapungitab, kusagil pooleteist päeva töö. Tänane tegelikkus on see, et aega läheb neli-viis päeva. Enamus sellest kulub hingeldamisele ja ohkimisele. Asi hakkas seekord rõõmsamalt minema alles siis kui tuletasin endale meelde, et see töö ikkagi väga meeldib mulle.

Need küttepuud pole järgmise talve omad. Selle tarbeks on vajalik kogus juba ammu riitades.Väikse poisina sain isalt õpetust, et küttepuudega askeldamises tuleb alati mõelda juba ülejärgmise talve peale. Siin vaikselt oma asju ajades on isa kunagistest õpetustest olnud palju kasu. Kahju, et talle polnud palju päevi antud. Temalt oleks olnud veel palju õppida.

8 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ja ümberringi on juba mõnus kevadine rohelus. Ohkimise ajal võib seda sisse hingata, hakkab kergem. Jõudu Sulle!

Heli ütles ...

Puuriidad on turvatunnet sisendavad:) Jõudu!

Hundi ulg ütles ...

Jõudu tarvis!

Meie laiuskraadil elavatele inimestele on vist omane millegi pidev ootus. Ootasime kevadet ja käes ta nüüd ongi - ilus! Ja puuriidad on jällegi millegi ootus ning ettevalmistus selleks. Turvatunne otseses tähenduses, kuid ka seletamatult üldistavalt.

mustkaaren ütles ...

Jah, ilma ilmata ei saa, ja selle yleelamiseks on vaja omada suuri kindlusehitisi:)
Kevadised toimingud puudega on inimesele v2ga t2htsks meeleliseks naudinguallikaks. Esiteks muidugi kontim88da t88 v2rskes 6hus ja heas seltskonnas (iseenda seltskond;) ) ja teiseks kevadine valgus ja v2rskete puude l6hn!
Kolmandaks, on 22rmiselt teraapiline n2ha oma t88 tagaj2rgi, t2nap2eval on silmagan2htavaid tagaj2rgi andvaid ameteid v2hem kui t88kohti:)

notsu ütles ...

See "kaks aastat ette" õnn saab muidugi osaks neile, kellel on kahe aasta jagu kuuri- või riidaruumi.

Hundi ulg ütles ...

Hea seltskonnaga meenuvad ühed perekonnatuttavad, välisriigi diplomaatidest abeielupaar, kes olid kaks tähtaega järjest Eestis.

Samasugusel kaunil kevadel võõrustasime neid oma pealinnalähedases suvekodus. Naised ja lapsed ajasid omi asju ja meie, mehed, hakkasime puid tassima küüni. Neli tundi vaikselt omaette nohisesime ja ladusime neid halge riita peaaegu sõnagi vahetamata. Kui nad järgmisel päeval lahkusid, ütles mees, et see on olnud tema parim nädalalõpp Eestis. Just seepärast, et mõlemad tegime midagi asjalikku ja ei pidanud lobisema. Ka aastaid hiljem on ta korduvalt seda nädalalõppu meenutanud.

Lendav ütles ...

Ei julge kahe talve varu hankida - iial ei tea, milla kolimine tuleb. Üürikorteri võlud.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.