pühapäev, 4. märts 2012

Täna otsustatakse palju

Ausalt öeldes peaks asjast huvitatutele olema selge, et asi on ammu otsustatud. Presidendivalimised naaberriigis on minu jaoks olulisemad kui meie enda riigijuhi määramine kohalike erakondade tagatoas. Olulisem kui Riigikogu hääletamine parteinimekirjade vahel, mida millegipärast kutsutakse valimisteks, siin Euroopa Liidu ääreprovintsis. Naaberriigi presidendivalimised on paljugi olulisemad sellest, kas meie praegune valitsusjuht valitseb meid autoritaarselt 2015. või 2025. aastani. Muidugi, kohalikus kontekstis võib see olla ju ülimalt tähtis, kes siinses poliitmaadluses parasjagu pealmine on. Kuid riigi ja rahva saatust silmas pidades on naaberriigis toimuv oluliselt suurema kaaluga kui seda meie poolametlik ideoloogia lubab välja paista.

Eesti saatus on aastasadu sõltunud Venemaal toimuvast. Jättes kõrvale kogu tsaaririigi aja, peaksime meelde tuletama kasvõi viimast sadat aastat. Lenini ajal saime iseseisvuse. Stalini ajal kaotasime selle. Jeltsin nõustus meie taasiseseisvumisega. Mida toob tulevik?


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Igavesti tore (kuigi tuleviku suhtes sünge) pilt! Kuidas sa selliseid küll leida oskad? tervitades Ene-Liis

Hundi ulg ütles ...

Mul on arvutis küllalt suur fotopank. Kui midagi huvitavat leian, peamiselt võõrkeelsetel lehekülgedel, siis jäädvustan selle.