teisipäev, 4. mai 2010

Kõige kallim vedelik?



Nendes väljamaakeelsetes blogides, mida ma proovin jälgida, leidub igasuguseid imelikke arutelusid. Tihti on teema küll võetud lambist, aga huvitav sellegipoolest. Viimati jäi meelde selline asi, et prooviti leida rahaliselt kõige kallimat vedelikku.

Teadagi ei viinud asi kokkuvõttes kuhugi. Kommentaatorite hulka ilmusid farmatseudid, kes teatasid et nimekirjas pakutud ravim pole üldse vedelik. Siis teatasid prefektsionistid, et milliliiter pole õige mõõtühik ja füüsikud vastasid, et mistahes ainet saab mõõta ka mahuühikutes. Muidugi ei jätnud sõna sekka ütlemata kommersandid, kes hakkasid diskuteerima hindade erinevusest erinevatel turgudel (seni pakuti hindasid, mis USA-s olevat). Kokkuvõttes, nagu ikka normaalsete inimeste puhul, sumbus diskussioon sellega, et üks räägib august ja teine sellest teisest. Eestlasi kommentaatorite hulgas aga kindlasti polnud, sest keegi ei maininud Savisaart või Ansipit...

Asjast endast siis ka. Momendiks kuni arutelu metsa jooksis olid tabelis mainitud muuhulgas järgmisi vedelikke:

0,67 $/ml - printeri tint

0,35 $/ml - inimese veri

0,05 $/ml - penetseliin

0,02 $/ml - viin

Kuidas see veri saab nii kallis olla, imestasin ma koos mõne teise pessimistiga. Selgust selles aga ei saanud - ju siis "nendel seal", roiskuvas kapitalismis, läheb ka veri kaubaks. Sellega, et printeri tint on üks igavesti kallis vedelik, nõustusid kõik. Kokkuvõtlikult tobe arutelu küll, aga siiski jäin mõtlema sellele, milline Eestis müüdavatest vedelikest maksab kõige enam?

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

http://www.cockeyed.com/science/gallon/liquid.html

http://www.all-rankings.com/science-and-mathematics-others/r-7f5a17f15b/most-expensive-liquids

paistab, et leidub ka kallemaid