esmaspäev, 7. jaanuar 2008

Karmi kätt töötava rahva vaenlaste vastu

Samal ajal, kui kõikjal Nõukogude Eesti põldudel töötatakse innu ja hoolega, leidub vedelvorste, kes ei hari oma maad ega tunne huvi oma majapidamiste korraldamise vastu, lootes teiste kulul saada toitu ja kehakatet. Nii pole Laiuse valla Sootaga küla talupidaja H. Pruus üldse veel põllule läinud. Põllud, kus alles mõni päev tagasi vedelesid viljaredelid, on täiesti puutumata. Laeva valla Reino talupidaja Eduard Vau polnud, vaatamata valla täitevkomitee korduvatele meeldetuletustele, kuni juuni esimeste päevadeni veel kevadiste põllutöödega algust teinud. Samuti on Eduard Vau valla täitevkomitee varasemaidki korraldusi korduvalt ignoreerinud. Nii püüdis ta igasugu ettekäänetega takistada uusmaasaajate majutamist.


Kui tema võlgade katteks taheti HML-le osta üht hobust, mida Vau ise ei vajanud, viis ta hobuse kodunt oma sugulaste juurde, kust see kätte saadi.


Sellised teguviisid on nõukogude korras häbiväärsed ja täiesti lubamatud. Valdade täitevkomiteedel tuleb siin astuda otsustavaid samme selliste talupidajate vastutuselevõtmiseks ja maa juhtimiseks nende kätte, kes seda ise harivad. Laeva valla täitevkomitee ongi E. Vau kulaklikule käitumisele ja nõukogude korra ignoreerimisele andnud seadusliku käigu.



Talurahva Hääl, 9. juunil 1941

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.