neljapäev, 3. jaanuar 2008

Pastor Pallon lahkugu!

Seda nõuavad koguduse liikmed


Pallon tunnistas enese sakslaseks








Rakver Kolmainu koguduses on nurin koguduse pastori Egon Palloni vastu tõusnud õige suureks. Õli kallas veel tulle pastor Palloni uue-aasta jutlus, milles ta tunnistas end avalikuks sakslaseks, sest ema olnud tal sakslane ja koduseks keeleks ka saksa keel. Eesti keele õppinud ta ära alles viimasel ajal. Nüüdki olevat ta rahvusena isikutunnistusele märgitud sakslane.


Rakvere valla põlluharijate koosolekul, kus enamuses osavõtjaid kuuluvad Kolmainu koguduse liikmete hulka, võeti teravalt arvustuse alla pastor Palloni tegevus. Koosolekul toodi ette, et ajal, kui iga tõsine eestlane võitles oma vabaduse eest, viibis saksastunud pastor Pallon Landeswheri väes sõjaväe jutlustajana, kus õnnistas risti ja piibliga parunite väesalku ja relvi eesti rahva, maa ja vabaduse vastu. Ka oli Pallon äsja suletud Saksa klubi liikmeks, mille tegevus oli riigivastane.


Avaldati imestust, et pastor Pallon veel pole järeldusi teinud peale selle kõigi, ikka veel julgeb kantslisse minna Eesti rahvale jutlust ütlema.



Rahva Sõna, 6.jaanuaril 1934

Kommentaare ei ole: