neljapäev, 24. juuli 2008

"Palusalu vend" sai peksa

Teisipäeval, 18. augusti õhtupoolikul ilmus Põdrangu valla Loksa küla põllul töötava sama küla talusulase J. Trumpi juure keegi hästiriietatud tüsedavõitu mees, kes küsis, kuhu tema võiks jääda läheduses öömajale. J.T. leidis, et ööbimiseks on võimalusi lähedal Loks külas ja kuna ta just töö lõpetamise tõttu külla minemas, palus võõrast kaasa tulla. Teel seletas võõras, et tema nimi on Rein Palusalu ja et tema käinud oma venna kuldmedalimehe Kristjan Palusalu ülesandel Väike-Maarja lähedal vaatamas üht talukohta, mille põllutööministeerium tahab kinkida tema vennale.

Teel jõudis külla minejale järgi paar Trumpile tuttavat noortmeest jalgratastel, kellele võõras sama juttu rääkis. Teine noormees, pärit Väike-Maarjast, aga hakkas asjas kohe kahtlema, kuna ta oli lugenud kuskilt ajalehest, et maailma kangemal maadlejal pole sellenimelist venda ja et Palusalu on eestistatud nimi, kuna kuldmedalimehe omaksed kannavad koguni Trossmanni nime. Mees tegi oma kahtlused tasapisi ka teistele teatavaks ja koos hakkasid nad "Palusalu vennalt" üht-teist pärima, et oma kahtlustele saada tõendust. Selguski, et "Palusalu vend" ei tea kuldmedalimehest õieti midagi ja oli varsti end ummikusse rääkinud. Nüüd haarasid vihased külapoisid "Rein Palusalu" turjast ja peksid mehe kolmekesi vaese omaks. Mehed kavatsesid toimetada petise kohaliku konstaabli juure, kuid "Palusalu vend" pääses peksjate käest siiski pagema lähedasse metsa.

Maa Hääl, 21. augustil 1936

6 kommentaari:

Jaanus ütles ...

Hola tagasi Hispaaniast.
See "Suvevõõras" on olnud mulle "Talvevõõras", tänu sellele mõistan hästi mis huumor Teil seal toimub. Suhtlemine muutub temaga lihtsamaks kui tead tausta, tegemist ikkagi daamiga, kes omal ajal riietus hästi ja söömiseks kasutas lauahõbetat.
Sellel "suvevõõral" on kõrgelt arenenud õppetamise vajadus, tuleb leida ainult mõlemale poolele sobiv lahendus sellele väljendamiseks. Kuna kodanikul on 80+ aastaid seljataga siis oleks kindlasti huvitav kuulata tema mõtteteri ja läbi elatud olukordi. Kas või ükikuid lauseid, väljendeid aitavad temaga suhtlemise väga huvitavaks teha.
Näiteks selline asi on tema suust tulnud: ossa pühade vahe.(selgituseks lisan, et tegemist on naiste kahejala vahel asuva asjaga).

Jaanus ütles ...

OK, valese kohta läks aga pole hullu vist.

Anonüümne ütles ...

ma ei mõista, miks oli vaja inimest peksma hakata, petturi toimetamisest politseisse piisanuks täiesti.

Hundi ulg ütles ...

Jah, Jaanus, eks huumor aitabki meid elada. Kui kõike hirmtõsiselt võtta, peaks juba ammu minema peldiku taha ja...

Hundi ulg ütles ...

Hea anonüümne,

Ma saan aru, et kui keegi lolli juttu suust välja ajab, siis saadakse vihaseks, no nii vihaseks, et tõepoolest annaks kitli peale. Vähemalt oma poisipõlvest mäletan, et kampades mõnikord juhtus taolisi asju.

Täiesti mõistmatuks jääb aga see, et pekstakse keegi heast peast läbi. Siis minnakse politseisse - näete, ilma asjata peksime inimest, palun pange meid kinni!?

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.