reede, 20. veebruar 2015

Aknaavade viimistlus

Eelmises postituses tuli jutuks uued aknad. Viimane, köögi oma on vaja veel vormistada, ülejäänud on tehtud.


Vanemates majades on selle vormistamisega mõnikord üksjagu nuputamist. Aknaava palkseinas pole kunagi ideaalne ristkülik. Uue aknakarbi ja palgi vahe on ebaühtlane nagu ka seinal olev krohv kord õhuke, kord paks. Uus aken on paigaldatud välisseina tasapinna järgi. Seespool aga aken kord "upub" seina ja samal sirgel võib ulatuda seinast mitu sentimeetrit toapoole välja.

Põhiküsimus on see, kuidas see segadus ära likvideerida. Igasuguseid mõtteid ja lahenduskäike tuli pähe ja pärast otsustamist näevad kõik uued aknad välja enam vähem sellised. Vasakul on näha seina nõgusust. Mitmed räägivad mulle kipsplaadist, et sein sirge oleks. Mina ei taha, et päris kõik joonlaua järgi oleks.


Pisut krohvimist, lihvimist, pahteldamist ja nurkliistud ning ei mingit jama enam selle uue akna ja vana seina vahel.


5 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Ahh, kui huvitav. Ja hariv. Vanade majade kõverused ja materjalide eripärad on armsad.

Aki ütles ...

http://suurjalutuskaik.blogspot.com/search/label/Aknad?updated-max=2010-07-09T23:28:00%2B03:00&max-results=20&start=40&by-date=false

Hundi ulg ütles ...

Sinu akende seeria, Aki, on võrratu. Loodan, et pidevalt täiendad seda kollektsiooni?

Mulle üldse meeldivad sellised fototeemad. Üks välismaa blogi korjab näiteks bussipeatusi erinevatest riikidest. Teine, mille aadress mul kaduma läks ja enam ei leia, korjas fotodena linnamajasid, mille aadressijärgne number on 13. Blogilugejad Eestistki olid sinna majasid "saatnud".

karikate emand ütles ...

Ah, milline imearmas tapeet!

Anonüümne ütles ...

Esimesel pildil ma näen toolikorju,millist sain katsuda vanaema laua taga 50 aastat tagasi vähemalt...Pisar tuli silma,sest meenus vanaema.
tallinnlanna