reede, 26. oktoober 2012

Kohustuslik lumepostitus

Tuleb minugi poolt ära selle sügis(talve) esimese lume postitus. Ilus on küll ja ootamatu. Kõike seda kenadust täiel rinnal nautida hetkel ei saa. Olen nagu ikka poolest ööst üleval ja täna kohe eriti, sest kutsikas tuleb ju. Nüüd äsja sain telefonikõne, et auto, millega talle  lõuna ajal järgi minnakse, tegi hommikul seal teises Eestimaa nurgas libedaga ühe kõksu. Siia tulla on aga mitusada kilomeetrit. Nii, et ilu iluks aga oli seda ilu siis just täna vaja. Samas on jällegi hiljem hea meeles pidada, et esmakordselt nägin uut sõpra siis kui maad kattis esimene lumi.
 
Mõtlesin siia lisada sellise kena lumepildi oma "parkaiast" nagu me kõik ikka tavaliselt klõpsutame. Need on sellised fotod, mis eriti meelde ei jää. Magusad fotod, mis hajuvad mälus mingiks märgiliseks  stamppildiks. Minu puhul on see tavaliselt see tuntud motiiv - kohev lumi, lage väli, metsaserval lumemütsis tareke pisikese valgustatud aknaga - ei midagi originaalset. Seepärast panen siia hoopis ühe teistsuguse talveteemalise foto. Ajal, millal mu vanaema veel plika oli, pidasid maailma üha rikkama kõrgkooli, Princetoni ülikooli rebased traditsioonilist lumesõda. Sellest sündmusest jäi meeleolukas fotomälestus, mis nüüd, sada kakskümmend aastat hiljem ringleb küberruumis.
 
Oh seda unustamatut vahvat tudengipõlve, mis on alati liialt lühike. Alles ta algab ja juba peavadki kõik talendid koju minema.
 
 
 
 

3 kommentaari:

=E= ütles ...

Esmalt nägin pilti, mõtlesin, et mingi vangilaagri teema... Aga nojah - kui Princetonist lugesin, venis naeratus näole! Aitäh Sulle jagamise eest! :)

Anonüümne ütles ...

Tuleb, tuleb, küll ta tuleb, sinu kutsa. Ja ole valmis nii mõnekski magamata ööks, sest kutsalaps nutab, igatseb oma vendi-õdesi ja eelmist kodu. Ma olen koos kutsikaga põrandal maganud, hirmust, et koer voodist maha võib kukkuda, haiget saada. Ega seda pattu teha tohi, et koer voodis koos pererahvaga magab, aga kui silm hästi kõvasti kinni pigistada, ei olegi see nii suur patt:)))

mäemamma ütles ...

Hea pilt :-)
Sa oloeks vöinud küsimuse öhku jätta - a la, kuidas on see pilt lumega seotud ;-)

Kutsale hääd tulemist ja ootan pilte ja (jutte krutskeist)