reede, 5. veebruar 2010

Käidud ja tehtud


Kiidan taevani ja isekalt Eesti meditsiinikorraldust. Töö kiire ja korralik.

Pärast jõule teadmine, et tuleb ikkagi minna. Umbes kakskümmend päeva hiljem telefonikõne - kuhu, kuidas ja milleks minna. Sellest telefonikõnest vaid kümme päeva kõikvõimalike hirmude ja aina mustemate stsenaariumide süvenemiseks. Nende mõtetes läbimängimiseks ja -elamiseks. Inimlik, vist? Aga enesehaletsust ei tulnud kordagi. Imelik, vist? Siis kümme päeva haiglat hirmude, valude, toibumise ning sinna juurde kuuluvaga. Ja täna taas kodus. Lõigatuna ja kokkuõmmelduna. Tulemus olevat hea, nuga olevat ravinud kogu haiguse. Selle hullema. Muule haigusele ehk tekib pisut leevendust. Kas see kõik ka päriselt saab olema nii, näitab aeg. Ning ega see polegi nii oluline. Midagi peab jääma ka Looja ning Liiva Hannese otsustada. Igatahes ainulaadne kogemus. Eelkõige kogemus sellest, et lähedased on mulle olulised ja mina vist ka neile. Asi seegi ja mitte vähene.

16 kommentaari:

iibis ütles ...

Head paranemist.

Linda Järve ütles ...

Tore, et tagasi oled. Head paranemist :)

kukupai ütles ...

mul on ka põhjust meedikutele tänulik olla, küll mitte enda pärast...
Aga Sulle head paranemist, küll läheb kõik hästi.

Eve Piibeleht ütles ...

Ega haiglas enesehaletsust tulegi. Kui, siis enne või pärast. Kuigi miskipärast on nii, et mida suurema füüsilise tüki endast annad, seda suurem on vaimuvägi sellega toimetulemiseks. Head kosumist!

Ti:a ütles ...

nüüd ei hakka sel kodus siis rabelema, kirjutamine on isegi raske töö ;)
kiiret paranemist!

helle ütles ...

Varesele valu...Hundi ulg saab terveks.
Peaasi - optimistlikku meelt!

Anonüümne ütles ...

Seda on hea teada!
Rõõm on minu poolel! Ma hakkasin juba jälle vaikselt muretsema.. isegi jutt oli valmis kirjutatud, et sa oled jälle kadunud...

Kaamos ütles ...

Hea on kõik mis hästi lõpeb.
Jõudu, hingejõudu kõigepealt, nüüd saab ainult paremaks minna!

Helve ütles ...

head paranemist!

Anonüümne ütles ...

Inimesel on komme haigused suuremaks mõelda, kui need on. Tänapäeva meditsiin on võimeline ravima haigusi , mis mõned aastad tagasi haige kindlalt Liiva Hannusele andnud oleks. Usu oma tervenemisse, usk on kõige parem ravim. Sa saad terveks!


kr...

Anonüümne ütles ...

Aasta kõige pimedam aeg, mis röövib enamuse lahkuvaid hingi ja muserdab allesjääjaid, on juba läbi. Kevad oma kõrgeneva kaarega päikese ja sulaga on kohe siinsamas. Kevad on ennegi elusid päästnud ja andnud haigetele tervise tagasi. Minu jaoks pole midagi paremat kui märtsikuu. Soovin Sulle sama.
Kaaren.

Heli ütles ...

Head paranemist ja kõigel olla laskmist!
Üks hea lugu selleks:
http://www.youtube.com/watch?v=DL9gl3TWwKE

Anonüümne ütles ...

Mul on küll elus nii olnud, et kõik, mis ei tapa, on teinud tugevamaks ja esmapilgul halb on osutunud tegelikult heaks asjaks.Liigu möödukalt, see on elu alus ja esialgu blogi vähem!

Anonüümne ütles ...

Pai..
Kogu südame jõuga soovin Sulle paranemist ja parimat!

Hundi ulg ütles ...

Suured tänud heade soovide ja ilusate sõnade eest.

Ju siis tuleb kulgeda veel mõni aeg.

Anonüümne ütles ...

Kolm päeva tagasi sain teadmise: peate minema opile.Mina keeldusin,küsisin,kas kannataks paar aastat.Tahan mõtelda.Teha.Teada.
No kannatab.
Ent arst jooksis koridori järele :ei,tulge tagasi hiljemalt sügisel!
Vaatame.Mõtleme.Kuulame.Otsustame.