reede, 10. veebruar 2017

Olen lootusetult vana

Nüüd saan aru, mida minu vanemad pidid tundma ja arvama kui kasvatasin endale pikad juuksed ja panin jalga alt laienevad lillelised püksid.

Ma olen kuradi vanaks jäänud. Mu soovunelm, et see oleks libauudis. Aga, et mitte, siis tõden, nüüdseks olen oma elus näinud kõike mehelikkusest - rohkem ei taha. Vist on aeg ära surra.

Foto on pärit ja vastav uudis SIIT. Sellel lehel on palju fotosid hispaania moekunstniku Alejandro loomingust.

12 kommentaari:

Marca ütles ...

Noh, kõrgmood on valdavalt siiski kunst, mitte midagi sellist, mis kunagi kasutusse jõuaks nagu lillelised püksid või pikad juuksed. Kunstis on enam-vähem kõik lubatud. Vaevalt, et selline "üli-gay" isegi enamikule gaydest peale läheks.
Samas, naistest on moelavadel tihti perversseid Lolitasid või ülimaskuliinseid rohkem-kui-mehi tehtud, seda on tegelikult samamoodi ebamugav vaadata.

Lendav ütles ...

Noh, moeks on seda raske nimetada. Pigem on see perfomance. Naiste moe juures võib ka vahetevahel väga üle võlli ideid näha, selliseid, mis kindlasti kusagil mujal, kui ainult moelaval, kandmist ei leia. Pane google otsingusse "crazy fashion" ja sa näed. See on puhas kunst, irriteeriv, mõtlema panev, emotsioone ergutav, aga tavalise inimese arusaamisega riidemoest see kokku ei lähe.

Mindki pani praegu mõtlema. Kummaline, et kui naine paneb selga meestemoe järgi tehtud rõivad, on see aktsepteeritav, mõnikord isegi šikk. Aga kui mehe juures on midagi naiselikku (mõni riietusese või käitumisjoon), on see naeruväärne. Mehelikkus on tõeiseltvõetav olek, ükskõik kellel siis, aga naiselikkus on lubatud ainult naistel, muidu muutub see kohe naeruväärseks. Ei saa muidugi jätta tähelepanuta seda, et naiselikkus ja mehelikkus (alates riidemoest, selle postituse teemast) on kultuurilised konstruktsioonid. Kuidagi oleme jõudnud viimaste sajandite (aastatuhandete?) jooksul sinnamaale, et mehelikkus kõlbab rohkematele kui naiselikkus, mehelikkus on rohkem aktsepteeritud.

Konkreetsete piltide juurde aga ütleks, et neid naisi ei ole ka mitte palju, kes selliseid asju omale selga nõustuks panema. Need kummalised grotseksed hilbud teevad ka naised naeruväärseteks.

Anonüümne ütles ...

Eelkõnelenud tarkadele naistele on väga raske midagi lisaks öelda.

Arvan samuti, et rohkem kui rõivaäri uute suundadega, on siin tegemist šokeeriva kunstiga. Kogu high fashion on ju tegelikult suunatud moehuvilistele. Tavalised inimesed nagu meie siin, ei puutu nende teemadega peaaegu üldse kokku. Ise moeshow'del ei käi, artikleid ja uudiseid ka ei loe, sest ei tarbi lihtsalt vastavaid meediakanaleid, puudub huvi. Et nüüd järsku murdis moemaailmast väljapoole üks šokeeriv performance - kas ei tähista see hoopis kunstniku ülimat edu? Ta tegi midagi, mis pani mõtlema mitte ainult kunsti- ja moeinimesed, aga ka meiesugused tavalised inimesed. Võimas.

Soorollid on tänapäeval nii kuum teema, et see jõuab igale poole ja mina arvan, et peabki jõudma. Naise koht on köögis, õige mees on karvane ja haiseb - no neist stereotüüpidest tahaks nii väga lahti saada. Ausalt öeldes ükskõik mis hinna eest.

Anonüümne ütles ...

Ja üldsegi kas see mida näidatakse tekitab käsu uskuda.Vaata kui poodi lähed ja kingasid tahad osta ja müüja sulle kummitaldaga sokke pakub ja sa saad teada, et kingasid pole enam olemas, siis see on uus reaalsus, aga et kloune kuskil näidatakse seda on kogu aeg tehtud. :)

soodoma ja gomorra ütles ...

heh, just business. kodus raiuvad võib-olla puid nii, et pole asjagi:)

Hundi ulg ütles ...

:)

Anonüümne ütles ...

Vaesed mehed, neil on sellised näod peas, nagu oleks neil püksis midagi sooja ja püdelat ...Taotuslik ehk?
Ausalt üteldes on see inimese alandamine minu arust . Ma kahtlen, et nad kodus puid raiuvad. Pole sellise isase olekugagi .

Aga kingad mulle täitsa meeldivad, kuigi nad meeste jaoks on otse loomulikult liig naiselikud .

Kuigi, jälle ajalukku kaevudes meenutagem teenrite livreesid, ja seda , kuidas iga endast lugupidav ametimees parukat kandis. Vanal heal Inglismaal on kohtunikud siiani vist parukates ? Kõik uus on hästi unustatud vana .

Ega need väljalõigetega pepukohad kleitidel ka paremad pole .Või siis kleidi, mis ainult paeltest koosnevadki .
Fantaasiale ei jäeta enam eriti palju ruumi. Ja siis imestatakse pisikese iibe üle . Sellise riietusega ju tuimestatakse kõik ergud ära.


Hundi ulg ütles ...

Mõtlesin, et selline kunstiilming on vabalt võetav aktsioonina. Teada retoorikat parafraseerides:

meestel on õigus tunda ennast hästi ja vabalt, lahtikammitsetuna neile ettekirjutatavatest just soorollile omistavatest iganenud kaanonitest, sealhulgas ka välimuses.

Kuidagi sedasi ... Jeerum kui lõbus saab olema.

mustkaaren ütles ...

Ainus mõte - neil on nii kylm sellistes kunsthilpudes...

Kaamos ütles ...

Selline mood...eh, kandnuks midagi samalaadset naismodell, olnuks see konstrutsioon ju ikka sama inetu. Mis vahet seal on, kumma märgiga kempsus käib riidepuu?

Ene-Liis ütles ...

LOODAN, ET NEILE MODELLIDELE IKKA KÜLLALT RAHA ANTAKSE SELLE EEST, ET NAD NII NAPAKALT RAHVA ETTE MINEMA PEAVAD.ENE

Skarabeus ütles ...

Minu esimene mõte oli, et need poisid on kuskil eestkoste all olevad orvukesed ja nad ei saa vastu hakata, et neid kasutatakse ära kõige perverssemal moel,mida meelehaige peremees välja mõelda suudab...