esmaspäev, 12. oktoober 2015

Olid ka niisugused filmid

Kes natukenegi mäletab nõukogude filme ja kõiki neid ekraanil vilksatavaid rahvakunstnikke, nende jaoks on see "kapustnik" tõeline tantsud tähtedega ...
Selle video esmavaatamisel meenusid mulle koheselt enamik nendest filmidest. Lõputiitritest sain ka pealkirjad paika. Tantsivatest näitlejatest suutsin kusagilt ajusopist esile manada aga vähem kui pool nimedest. Nägude peale vist parem mälu. Tulemus oleks võinud ju ka parem olla, kuid olen rahul sellegagi - Alzheimeri tõbi veel ei kummita. Aga iseenesest jällegi üks hea näide põlvkondlikkust mälust.

3 kommentaari:

Milda ütles ...

Puhas nostalgia, nimekirjast selgus, et kõiki filme polegi näinud ja kõikide näitlejate nimed ei tulnud ka kahjuks meelde. Keeldun vaatamata sellele Alzheimerit omaks võtmast, aga kahjuks vist algava tunnused olemas

Futu ütles ...

Olen mõelnud, et "Siberiaadi" tahaks küll korra näha. "Sünge jõgi" oli ka niisugune natuke teistmoodi stoori. Ja Kozintshevi "Hamlet" oli hea. Aga nii suurt tahtmist pole veel peale tulnud, et otsima hakata. Internetis oleks kindlasti olemas.

Anonüümne ütles ...

Olin täitsa laps,kui "Sünge jõgi" jooksis,aga aru sain kõik.Mäletan sealt nime Sinilga,sest see nimi tundus nii imeline ja võõras.