teisipäev, 22. aprill 2014

Lenini sünnipäev

Täna on siis jälle tähtis päev kõigile neile, kes ustavad Lenini asjale. Kuigi juba pikka aega näeb idanaabrite teleuudistes hoopis seda, et Stalini asi oli palju suurem - tema fänniklubi on tunduvalt arvukam. Kindlasti leiduks aga ka meil Eestis Lenini sünnipäeval lillede panijaid kui ainult oleks neid kuhugi panna.

8 kommentaari:

krati ütles ...

Ma ei tea, kas see oli Sul eesmärk omaette, aga mina sain südamest naerda naeruvaesel ajal .
See ei pruugi küll ilus olla, aga siiski ...

Õnn ehk, et meil neid kohti , kuhu lilli viimas käia , pole ? Meil ju tulevad talved alati ootamatult, ja liivaga on ka täpselt nii nagu on.

Aga kui nüüd tõsiselt, siis omamoodi valuski vaadata .
Ja muidugi see postitaja õelus, oli ju klipil kirjas:" Ei ole eetri jaoks .
Ei teagi, mis on valusam, kas see , kui inimeste helesinised unistused ebamaisest ühiskonnast purunevad ? Või hoopis see, et nad sellises vanuses ikka veel purunenud pole ?

Hundi ulg ütles ...

Me oleme Sinuga, Krati, täpselt ühel lainel. Ääretult naljakas ja mingil põhjusel natuke ka nukker.

Sekeldaja ütles ...

Eks see olegi kurb, et väga pikaks ajaks õnnestus vägivalla sisse uputada iseenesest mitte vale idee. Lihtsalt need kõige võrdsemad on alati enne platsis, kui teised õieti taibata jõuavad - kasvõi Maidanilt valitsusse. Seal ei ole ühtegi süütepudeliloopijat, ainult oligarhid.
Idee vabadusest moondus ka. Iga üheks ja samaks: mina, mina, mina.

Ja kes pole minuga, lööme maha, või võtame püksinööbini paljaks.
Nii et ega me ei ole väga kaugele sellest monumendist jõudnud,
jumala poolt loodud ilmastikuolude kiuste. Jumal õpetaks kannatama. Kuidas see mina aga kannatada maldaks. Õnne, kamaluga, kohe praegu, oopiumi, kohe, küllaga, küll hommepäev jõuab intresse maksta.

Hundi ulg ütles ...


Selline joonis tõesti kahjuks kordub. Seda ka Eesti ajaloos. Esimesena meenub märksõnadena vapside liikumine ja lähiminevikust iseseisvuse taastamine ja sellele järgnev.

Indigoaalane ütles ...

Mul on Leniniga väga suhe. Mu pinginaabril oli Leniniga samal päeval sünnipäev ja aabitsast pähetuubitud "oleksin ma sündinud 100 aasta eest, leninile oleksin ma olnud abimees..." kinnistas selle kogu eluks.
St muidugi ma teadsin, et on tähtis päev:)

Hundi ulg ütles ...


Mul tuleb ka mitmeid luuletusi ja laule meelde. Kamba peale tuleks kokku "Leninana salmik" :)

Anonüümne ütles ...

Olen seda klippi ka varem näinud, kuid ikkagi oli väga meeldiv järjekordselt muiata nende lapselike vanakeste käitumist vaadates. Kujutan ette, kuidas nad peale lilledepanekut istuvad koos, joovad teed , panevad pool stakani vodkat hinge alla, meenutavad kadunud noorust ja kiruvad tänapäeva noori. E.L.

krati ütles ...

Aga mis on ääretult naljakas ja natukene nukker ? Ja miks ?