neljapäev, 20. september 2012

Mineviku kõverpeeglid

Kirjutasin kuhugi blogisse kommentaari. Kerglase ja enda arvates teadlikult provokatiivse. Eks ikka sellel teemal, mida ise kõige vähem valdan - meeste- ja naistetööd. Sellele järgnes reaktsioon. Ootuspärane. Alles täna hommikul jõudis minuni, et sama blogijaga olen mõtteid vahetanud varemgi. Jällegi meestest ja naistest, perest ja lastest, isadest ja emadest. Nüüd pisut kahetsen oma mõtlematut kommentaari.
 
Eks ma isegi olen kammitsates kinni. Midagi pole parata. Enesele tahtmatult vaatan elu ja situatsioone lähtuvalt iseenda kogemustest, mis alati pole olnud positiivsed. Seetõttu ka teiste poolt kirjeldatut näen mõnikord kõverpeegilist. Seda enam on mul kahju, et minu vestluspartneril kommentaariumis prevalleeruvad negatiivsed mõtted. Oma elukaaslastest, laste isast. Meestele on omane, et erinevalt naistest unustavad nad kiiremini kõik halvad emotsioonid minevikust. Seepärast mäletan minagi kõigist mu elu naistest eelkõige head. Arvatavasti on midagi aga salvestunud alateadvusesse. Sellest tulenevalt ka need läbimõtlematud väljaütlemised võõrastes blogides.
 
Igal juhul vabandan, hea vestluspartner sealt kommentaariumist. Minu eesmärk polnud Sinu jaoks ilmselt valulikke haavu taas lahti rebida. Mina ise aga proovin keskenduda lahtimõtestama endas seda, mis mul oli minevikus. Need ajad olid... huvitavad, kuigi tagasi neid enam ei tahaks.

4 kommentaari:

Maire ütles ...

Minu arvates ei öelnud sa seal blogis mitte midagi ebamõistlikku. Täiesti normaalsed kommentaarid, võiks öelda isegi, et naistesõbralikud :)

Emmeliina ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Hundi ulg ütles ...

Kes teab, kus ja milline vedru kusagil on. Igaühel on see erinevalt pingestatud. Teinekord süütuna näiv sõna tekitab mõnes emotsiooni, mis jääb ütlejale ja ülejäänutele arusaamatuks.

Ning tihti on vale sõna kasutamine see, mispärast ei saada aru, mida me ütelda tahtsime :)

Anonüümne ütles ...

Meestele on omane, et erinevalt naistest unustavad nad kiiremini kõik halvad emotsioonid minevikust.
ÖÖÖÖÖÖÖÖ
Uudis! Sestap ei imesta enam,et teades oma kaaslase kõiki kolme eelnevat naist ja ka minu silmis täiesti vastuvõetamatuid kooselusid,pole ma kuulnud ühegi "nõia" kohta midagi halba!