pühapäev, 12. juuni 2011

Vabadus seksuaalseks väljenduseks

Ma ei ole kindel seaduspärasuses, kuid tundub sedaviisi, et kui ajalehte pole millegiga täita, pöördub toimetus selliste arvamusliidrite(?) poole, kelle kirjutis garanteerib klikkide arvu ja kommentaariumi ummistumise. Ja leidub siis selliseid naiivseid, kes mittemidagitegemisest sellisele artiklile klikivad ja satuvad soliidse ajalehe naistelehele. Täpselt sedasi juhtus just minuga. Tuleb välja, et olen vist ikkagi kopsupõletiku kätte saanud. Väljas on toimetamist meeletult, aga ma väsin juba viie sammu pealt ära. Palavikust, köhast ja nohust ja sellest "rinnus pistab" ei maksa rääkidagi. Ja nii ma, loll, siis istun ja loen naistelehte, ha-ha-ha...

Selle pika sissejuhatuse peale olgu siis öeldud, et jutt käib Mare Tralla artiklist, mis nagu räägiks naiste vabadusest ja õigusest riietuse kaudu ennast seksuaalselt väljendada. Tegelikult küll mitte ainult sellest, sest artiklis on muidki feministlike seisukohti, aga ka päris mõistlikke järeldusi. Kommentaare ma muidugi ei viitsinud lugeda - eks seal on see tavaline kemplemine. Endal tekkis pähe küll üks frivoolne mõte, et kui üks meesterahvas riietuks millegisse väga liibuvasse. Nii, et tema vinnastatud meheau või -mure oleks selgelt visuaalselt piiritletud, mis siis? Eks seegi ju mehe vabadus seksuaalseks väljenduseks ja siinkohal need asjakohased õigused ja vabadused. Vanasti oleks peetud sellist isendit haigeks liputajaks nüüd on aga ju need "erinevused rikastavad" ja muud asjad. Uhh, kõrge palavik vist tekitab ka imelikke mõtteid.

Tegelikult haakub teemaga hoopis üks foto:



Foto pole võetud teatud seksuaalsete eelistustega-erinevustega tädide ja onude XXX lehelt - seda tüüpi pildiseeriate avafoto. Tegemist pole ka sellise ema-isa-on-kodunt-ära fotoga - pildi kvaliteet on selleks liiga hea. Tegelikult on see väike tüdruk igati populaarne, paljudele teistele tüdrukutele suureks eeskujuks olev, rikkaliku fänniklubiga, minule tundmatu staarnäitleja Noah Cyrus (foto siit). Ning see pilt on olnud internetis aineks väga paljudele kommentaaridele. Võib olla seepärast, et sedasi, just selles riietuses, (vabadusega väljendada oma seksuaalsust?), olevat Noah osalenud ühel Hollywoodi punase vaiba üritusel. Aga äkki sellel pildil oleva tüdruku riietuses polegi mingit seksuaalsust!? Minu kopsupõletikust haigel ajul on tekkinud mingi kiiks? Lähen parem ja võtan ühe tableti.

6 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Üks korralik antibiootikumikuur tuleb läbi teha, muidu vindub ja vindub. Palavik ka jama.
Tean, mis räägin, nädal aega tagasi ise ka sõin :)

Lendav ütles ...

Mul on vist umbes sama vana tütar. Ja ma sain seda pilti vaadates aru, kui vana ja konservatiivne ma tegelikult olen. Õnneks mu tütar suudab täitsa iseenesest eakohaselt ja sündsalt riides käia...

Aga mis tähendab "vist kopsupõletik"?! Arsti juures on käidud? Sobivad rohud käes? Ravi ennast, mis me ilma Sinuta peale hakkame!?

Hundi ulg ütles ...

Selles vanuses tüdrukute riietus on vist enamiku lastevanemate peavalu. Mäletan hästi oma tütardes seda pisut naljakat kandilisust ja ümarust. Õnneks tütarde ema oli hea maitsega ja oskuslik suunaja nendes asjades. Nüüd on tütred täiskasvanud naised ja ma ikka vaatan ning imestan kui mõnda fotot nendest internetis näen, et küll nad on ikka ilusad. Ning kui hästi nad oskavad endale riideid valida.

notsu ütles ...

Lastele kohati surutakse sellist stiili peale - ja nad on ju kergesti mõjutatavad. Kunagi linkisin ise artiklile, kus imestati, mida küll mõtlesid Primarki tegelased, kui nad tõid müüki väikeste tüdrukute bikiinid, kus ülemine ots oli polsterdusega, noh, et neil oleks nagu ka rinnad. Primark olevat vastanud, et "aga kõik väikesed tüdrukud ju tahavad olla ilusad". Unustades selle, et kaubandusketid ise määravad suures osas selle, mida lapsed ilusaks peavad.

Hundi ulg ütles ...

See riiete värk on üks huvitav asi. Oleks põnev uurida ja teada, kuidas lapse/varateismelise riietus mõjutab hilisemat täiskasvanut. Tema tõekspidamisi, eluväärtusi, moraalseid hoiakuid ja komplekse. See oleks laiendus Sinu täheklepanekule, Notsu, et keegi ju määrab selle, mida lapsed peaksid pidama ilusaks.

notsu ütles ...

See tuletas mulle meelde sellise nähtuse nagu vananevad beibed ehk "tagant gümnaasium, eest muuseum". Vähemalt peale vaadates näevad nad välja, nagu oleks nende elu kõige õnnelikum aeg olnud 14 või 16-aastaselt - mis mõistagi ei kõnele midagi kuigi optimistlikku nende tulevikuperspektiivist, sest edasi ainult kaugenetakse sellest õnnelikust teismeeast.
Püüdlikult poppi ja noortepärast rõivastumist olen kohanud veidi ka 40+ meesterahvaste hulgas. Äkki oli ka nende parim aeg enne kahekümnendaid eluaastaid.