esmaspäev, 27. detsember 2010

Virisemata

Kahtlemata viskas ka minul üle, et jõulupühade põhitegevus oli lume kühveldamine. Teisalt jällegi, mis saab olla kaunim kui valged jõulud? Ning see, et nägin mõnda lähedast. Üks käis jõululaupäeval perega külas. Tuli kaugelt, oma 700-800 kilomeetrit autoga sõita. Sama pikk maa tagasi. Minekuga läks tal õnneks. Jõudis siit külavaheteelt paar tundi enne minema kui see muutus täielikult läbimatuks. Teine auto pääses minema pühapäeva lõuna ajal. Ma ei väida, et naised ei oska rasketes teeoludes sõita. Siiski otsustasime, et see pool kilomeetrit suuremale teele võiks sõita see, kellelel vanuse tõttu ei tohiks rooli taha üldse asja olla. Minu suvine töömees, praegune koolilaps veedab talvevaheaega minu juures. Ning ma ei häbene öelda, et see noormees on roolikeeramises minust palju osavam. Seda just neis tingimustes, kus see poole kilomeetrine teelõik tuli läbida mäest alla ja ülesse, auto põhi silumas poolemeetrist lund.

Teine lähedane helistas 15000 kilomeetri kauguselt. Istub oma kaasaga üleujutuste vangis. Linnakesse tuuakse toiduvarusid helikopteritega ja seepärast oli nende selleaastane jõulutoit nuudlid. Midagi muud enam poodides polevat saada. Lumeuputus siin, veeuputus seal - igatahes meeldejäävad jõulud igati.

Ülejäänud kõige lähedasemad, need paarisaja kilomeetri kaugused, endast mingit märku ei andnud. Noored inimesed, omad elud ja tegemised. Ei hakanud neid pealetükkivalt ka tülitama.

Aga see lumi... Meeldis kusagil portaalis loetud kommentaar, mille mõte oli järgmine: ärge virisega! Nemad olid kogu kortemajaga koos lumelabidatega väljas. Mehed olid priimustele pannud hõõgveini podisema, lapsed hullasid hangedes, lükati lund ja nauditi talve. Seega, kõik on ilus. Pisut koosolemist ja -tegemist ja ongi hästi. Ka lumega.

7 kommentaari:

helle ütles ...

Naljakas pilt - lumekoristus umbes 1940ndatel?
Aga vildid vääriksid küll taasavastamist.
Kaunist aastavahetust!

Anonüümne ütles ...

Pakun ühe täiesti lumevaba tegevuse - meemi täitmine :)

Meem: http://soileen.wordpress.com/2010/12/26/blogimeem/

Kõike kaunist!

Eve Piibeleht ütles ...

Eks selle virisemisega on nii ja naa. Enda väljakirjutamise vajaduse tingib vähemalt minu puhul emotsioon, olgu siis positiivne või negatiivne. Ja hiljem on enda kirjapandut päris põnev lapata. Et näed, siis ma tundsin ja mõtlesin sedapidi.
Aga see pani küll peaaegu virisema, kui netis ringi lapates avastasin, et see Craftsmani 27hj traktor, mida ma endale praegu lubada ei saa, maksab USA-s täpselt poole vähem kui Eestis...

Hundi ulg ütles ...

Endine peremees oli jätnud kusagil paarkümmend aastat tagasi tuliuued vildid elumaja laka peale. Ükspäev käisingi neid endale jalga sobitamas.

Thela, eks viriseda ikka võib ja mõnikord tulebki. Kas või selle üle, kuidas see liigkasulik, läbi kümne vahendaja kauplemine siin Euroopa kolkas käib. Samas lohutuseks seda, et ka nimetatud traktor jäi selle kõige suurema lume lükkamisega pisut hätta - labidas pidi ikka käepärast olema.

Soileen, tänud, et pakud lumevaba tegevust. Kui tunnen täna, et tahaks lume üle viriseda, siis teen ära :)

iibis ütles ...

Ilusat aastalõppu!

Lumi toob mu meelest esile ka inimeste parimad jooned. Ma ei mäletagi, millal ma viimati naabritega nii palju vestelnud olen, kui viimasel nädalal. Ikka aidatakse üksteise autod lumest välja - see on ju tore tegelikult.

kaaren ütles ...

Meil veel on, kuhu lund vadustada, aga linnade muruplatsid, pargid ja aiad on kõik kuhjaga täis.
Aga hääd ning valget pyhadeaega!

Anonüümne ütles ...

Ülejäänud kõige lähedasemad, need paarisaja kilomeetri kaugused, endast mingit märku ei andnud. Noored inimesed, omad elud ja tegemised. Ei hakanud neid pealetükkivalt ka tülitama.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Minu n.n. lähedane elab noh nii seitsme km kaugusel.Olen nende peret "tülitanud" aastaid "pealetükkivalt",pidades silmas ikka seda va' sidet omade vahel.Ent asjad lähevad mõnikord lihtsalt teisiti,pinguta palju tahad."Ei hakka neid tülitama" on lause,mida taon endale nüüd järjekindlalt pähe,pisarad kurgus.
Ehk mõne teise lähedasega läheb paremini...