pühapäev, 25. aprill 2010

Juhtub

Mõni elab ära pika elu ning kokkuvõttes pole tema elu jooksul midagi huvitavat juhtunud. Midagi sellist, mida suguvõsas veel mitu põlve räägitaks. Seda muret pole aga ühel ukraina poisil, kellel nimeks Mihail Brõtko. Lugu ise aga järgmine.

Hiljuti sai oblastikeskuses Ivano-Frankivskis elav Mihail kutse sõjakommisariaati. Vaja läbida meditsiiniline komisjon ja need asjad. Mihail osanud asjasse kuidagi suhtuda, kuid vanemad läksid kergelt pabinasse. Need kullikirjaga paberid ja mundris mehed on karm värk, mitteilmumise eest võib saada trahvi 51 grivnat ja mine tea mis pahandusi veel. Vanemad võtsid poja käekõrvale ja ettenähtud päeval oli kutsealune sõjaväe kõrge komisjoni ees.

Pärast seda kui medkomisjoni juht oli kontrollinud kutsealuse sünnitunnistust ja väljastatud kutset, pidi sõjakomissariaat tunnistama oma eksimust. Kutsealune Mihhail Brõtko osutus sõjaväeteenistuse jaoks veel liiga nooreks. Eelmise aasta 13.detsembril sai Mihail üheksa aastaseks.


Mihail sõjakomissariaadis

1 kommentaar:

Kaamos ütles ...

Kõikvõimas bürokraatia, mille eest pole kaitstud keegi, kuhu sellsinase karvane käsi ulatub...
Mu nooremalt pojalt nõuti samuti enda nii passilauda kui sõjaväkke mõldima minemist kohe kui tosin aastat täis sai. Imestati veel, et isikutunnistusega nii kaua viivitas.. aga keegi kusagil (nimeta, näota) oli poja sünniaastaga kümme aastat mööda rihtinud.
Muigama ajab. Nüüd vähemalt.