laupäev, 16. jaanuar 2010

Enneolematu lavashow (Eurovision)

hakkavad eesti artistid meile varsti ja järjekordselt lubama. 2010. aasta Eesti kümme laulu on väljavalitud. Konkursi korraldajad püüavad kramplikult teha nägu, et Eurovisioniga pole asjal midagi pistmist. Väljaarvatud ehk see, et võitja sõidab osalema Eurovisionile. "Eesti laulu" korraldajad võivad ju rääkida mida tahes. Konkursil osalejad ja televaataja võtab seda asja ikkagi nii, et tegemist on Eurovisoni laulusaate rahvusliku eelvooruga.

Mina isiklikult Eurovisioni peale nina ei kirtsuta. Suur meelelahutussaade ning kui eestlased osalevad, siis põnevust ka natuke. Seega, kui meie esindaja on valitud/määratud, siis kuulemegi seda traditsioonilist lubadust meie eelvooru võitjatelt eestlaste enneolematust lavashowst Eurovisioni otsesaates. Ootan alati põnevusega ja tulemuseks hea vana eesti lavaliikumise tipp - kaks sammu sissepoole(põlvenõks), kaks sammu väljapoole(põlvenõks). Taustatantsijatel on koreograafia pisut keerulisem, pärast põlvenõksu tuleb teha täispööre. Ja kogu moos.

Ma pole veel ühegi meie artisti intervjuudest lugenud ega kuulnud, kus öeldaks, mitu korda nädalas käib artist lavatantsu-liikumise trennis. Eesti artistil tuleb lavashow loomulikust andest - samm ja põlvenõks. Kadunud Jackson aga samuti ka aastakümneid lavatööd tegevad Madonna või Jager või Alla Borissovna või ... Mis nendest rääkida. Need andetud peavad trennis higistama, et laval särada. Meie omad säravad niigi. Kaasasündinud andega ja üliandekate Eesti stilistide kaasabil.




3 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ja lisaks nende üliandekate liikumistrennile meeldiksid mulle ka diktsioonitunnid. Igal oma kiiks.

helle ütles ...

Kutse meemile!

kaaren ütles ...

Sinu iroonia on äärmiselt õigustatud & põhjendatud, nõus. Meiemaiste maximalselt aastakese (no kui trehvab, siis kauem) kuulsana pysivate ning seega oma orjapidajatele suht lyhiajaliselt sissetoovate artistide lavashoule ilmselt EI taheta panustada - ei tasu ära. Ning tekib nõiaring - isikupäratu, lyhiajaline säästumeelelahutaja, publiku poolt kiire pettumine. Jah, Madonna, Alla P Jt gerondid on pärit oma ajast, mil artisti SEISUS oli midagi erilist & selle hoidmiseks tuli vaeva ka näha - nö kapitali säilitada:P Praegune kiirmood seda ei soovi - uus hommik, uus täheke (oma põlvenõxutamisega)
See oli siis kiire teemaarendus.
Sinu plogi keel on jätkuvalt hea, oma juunikuise tuulena maheda sõnavara ja stiiliga (ka keelel on muidki omadusi/tundeparameetreid kui ainult rida märke)