kolmapäev, 27. august 2014

Teetööline

Selle tööga, mida siin videos näidatakse, olen tuttav. Kunagi nooruses olin teetööline. Mõnikord tuli ka äravajunud kaevuluuke tõsta. See töökoht oli üks vähestest võimalustest saada oma perele korter väljaspool järjekorda. Minu kaasaegsed mäletavad küll, kuidas nende korterijärjekordadega tollal oli. Mul oli siis kaks väikest last ja endastmõistetavalt oli minu kohus perele omaette elamine kindlustada. Korteri sain pooleteist aastaga, teetööline pidin olema aga mitmeid aastaid rohkem, selline oli leping. Mingi seljavalu sain ka kogu eluks kaasa. Kuuekümne kilose kiluna polnud see töö päris minu jaoks. Aga tegelikult oli ikkagi tore, see töö ja korter.
 
Vaatasin hiljuti maakonnalinnas, et ega kaevuluukide tõstmises pole aastakümnetega midagi muutunud. Sama karvased mehed, määrdunud roobad, suruõhuhaamrid, segu ja muidugi musklite mäng. Seetõttu on ilmne, et see video on "pesupulbri" reklaam või muidu muinasjutt. Ja ega meil sellise pisikese vajumisega kaeve nüüd küll keegi torkima ei hakka. Või äkki mujal käibki see niimoodi.
 

2 kommentaari:

Lummike ütles ...

aga meie maja juures on üks luuk tsemendist valatud (tuleb ju inimestel ideesi), vot selle tõstmisega oleme küll vaeva näinud..
Aga tubli, et iga tööga hakkama saad!
vast nüüd on sul kergem elu ja mõnus oma korterit nautida.

mustkaaren ütles ...

Oo, tsement, luugid, labidad, koormarihmad, kangid, pori ja sopp! Tee-ehitus ei ole rõve töö lollidele meestele, vaid poeesia ja kaunis kunst.