laupäev, 24. november 2012

Prillideta

Nüüd oli sedasi, et kutsikas tõmbas käpaga puruks mu ainukesed lugemisprillid, mis mul nööriga kaelas rippusid. Mul on olemas küll kahed prillid. Ühed kaugele vaatamiseks ja need nõrgemad siis raamatute ja arvuti tarvis. Kuna mõlemad silmad näevad täpselt ühtemoodi, kehvalt, siis oli minus lolli naiivsust, et lähen linna ja võtan optikakauplusest mingisugused hädapärased. Selgub, et sellist asja nagu valmis prillid enam optikute juurest ei saa. Tuleb tellida ja puha. Ja kuigi tellimus täidetakse kiiresti, pidanuks valmis prillidele uuesti linna järele sõitma. Ja kõik see häda kokku maksab päris mitu raha pluss linnaskäik, mis pole mu meelistegevus.
 
 
Lõpuks lahenes asi nõndaviisi, et katkised prillid viis hea inimene pealinna ja lähedased tõid uued prillid mulle nüüd koju kätte. Selline lahkumisvisiit enne kui pikaks ajaks taaskord välismaale seiklema lähevad.

Selline paratamatusest tingitud eraklik eluviis on muutunud mulle lähedaseks ja omaseks. Nüüd selgus ikkagi, et selles on ka pisut poosi. Uudishimu välismaailma suhtes on säilunud. Prillide vahendusel hoian mingitmoodi kätt pulsil ja mõnes asjas olen ehk isegi paremini informeeritud kui inimeste seas elavad. Proovisin lugeda internetti ja raamatuid ka prillideta. Viimasega polnud isegi probleemi, kuid arvutiekraan - kasutan suurt monitori, väsitas ikka silmi hullupööra. Aga nüüd siis olen jälle rivis.

 

13 kommentaari:

helle ütles ...

Kirjuta koerast! Kuidas edeneb tema kasvatamine ja mida ta juba "oskab"?
Prillid on tähtsad jah, mul neid mitu - igaks elujuhtumiks. Kui mõni paar kipub ära kaduma( ikka juhtub!), siis on ikka häda käes.

Eve Piibeleht ütles ...

Minu elu parim otsus oli nüüd juba ligi 20 aastat tagasi kadunud Leo Schotteri juures oma ränk lühinägelikkus ära opereerida. Siiamaani prillivaba ja tunnen eakaaslastele kaasa.

Anonüümne ütles ...

Jumal tänatud, et nii väike viga! Ma iga päev kruttisin arvutit, et vast kirjutad midagi. Koerad on ikka koerad! Naer tuleb peale,kui meenutan oma ema, kui ta oli kusagil alla 90 aasta ja tema koer sõi tema hambad ära .Kuidas sa viid teda korduvalt protesisti juurde? Õnneks meenus talle, et kusagil riidekapis on ühed hambad, mis talle ei sobinud ja need leidsimegi üles. 2 nädalat koos Kamistad`i määrimisega harjutamist ja ligi 5-6 aastat kuni surmani pidasid vastu. Ene-Liis

Liis ütles ...

Huvitav, kas prillide (järgi) saatmise teenust tõesti keegi ei paku?

Ti:a ütles ...

Mul mingi karma võlg prillidega. Kas kukub kruvi või klaas välja, klaasi tuleb pragu või miski.
Kuna prill on kallis asi, siis küsisin oma lugemisprillide kohta optikult, et kas need Tiimari prillid on head või rikuvad silmi. Optik vastas, et kui kasutad ainult lugemiseks, siis pole need tavalisest prillikauplusest ostetustest halvemad midagi.
Nii ma olengi odava prilli liinil. Neid lugemisprille saab peaaegu igast suuremast kauplusest, Prismast vms.

autor ütles ...

Nagu Ti:a ütles, siis optikapoodidest ei tasu neid tõesti otsida. Igalt poolt mujalt küll.
Viimati läksid mul "klaaside" kulumise tõttu hingusele 1-eurosed lugemisprillid.

Hundi ulg ütles ...

Säh sulle! Ma ju olingi mingis hirmsuures kaubanduskeskuses, kus need Tiimarid ja muud. Nüüd sain siis optikakaupluse mõõdupuu järgi "imeodavad" prillid - ainult 80 eurot. Ja oleksin saanud vaid paari euroga. Kurrat!

notsu ütles ...

oot-oot, aga kas su "lugemisprillid" on kohe selles Tiimari mõttes lugemisprillid, et plussklaasidega?

Küsin sellepärast, et mu enda "lugemisprillid" on miinus 8 - lühinägelikkus on nii suur, et ilma miinusprillideta peaks lehekülje/ekraani liiga vastu nina panema.

ja miinusprille naljalt Tiimarist ei saa.

Hundi ulg ütles ...

Minu lugemisprillid on -2,5. Mäletamist mööda oli vanasti prillipoodides ka valmis miinuseid saada, kusagil kolme või kolme pooleni.

Ti:a ütles ...

ma ei oska öelda mida saab näiteks Tallinna Tiimarist, aga Soomes saab lugemisprille vahemikest -3.50 kuni +3.50, sealt edasi vist peaks prillipoodi külastama. Aga ega ma tea, äkki saaab 4seid ka veel, pole tähele pannud.
Hind neil 1€ kuni 14.90, oleneb valmistajast ja raamist. Täiest asja ajavad ära ja pole isegi koledad mitte :)

Anonüümne ütles ...

Oi, kurja. Mina oma -5ga pean prillipoes n6udma, et pandaks k6ige odavam mineraalklaas. Sel juhul, kui raam ka veidi moodsam on, hoiab hulga raha kokku, sest mul pole muid valikuid.Prillipoodides tehakse ysna agressiivselt myygit88d, r6hutakse inimese h2dale ja pyytakse toppida kallimaid variante. Meie peres on 2 prillikandjat ja mina ilma okulaarideta olen sisuliselt pime, aga prill ees, ehitan eesti vabariiki ja s6idan keset pimedaimat 88d poriseimatel teedel suurimate kaubikutega...
Paluk peatseid uudiseid noorest seltsimehest ka.
Lugupidamisega, K.

Bianka ütles ...

Lihtsalt praktiline näpunäide: mul on ühed korralikud (optikapoe 1000-kroonised) lugemisprillid, aga ma ei viitsi neid igal pool elamises kaasas kanda, nii on mul nii köögis lehelugemise, magamistoas raamatulugemise kui elutoas telekakava vaaatmise jaoks veel odavad valmisprillid. Ja nagu ma ühest kohast lugesin ja isikliku kogemuse baasil kinnitada võin, pole probleemi vähemalt selle tugevuseni (nagu minulgi +2,5) muretseda, et odavad prillid rikuvad silmi.

Aga neid odavamaid saab kaubanduskeskustest, SELVER, Prisma, Maxima, Koduextra jne. Parimad valmisprillid, mis nägid lisaks sama head ka välja nagu optikapoe omad, sain suvel Tartu avaturult 10 euro eest. 3- eurostel paraku kukkusid klaasid paari nädala pärast raamidest välja :P

Anonüümne ütles ...

Prillidega on tänapäeval veel üks uudis.Mina eluaegse prillikandjana ostsin siis ka kuupalga eest midagi m o o d s a t ja samas ilusat nina peale.Kolme aasta pärast hakkasid klaasid maakaardiks muutuma.Nühkisin.Hullemaks läks.Läksin poodi kallist puhastusvett ostma.Tulutu,kuid sain teada,et mitte plekid ei tule peale vaid ü k s kiht kulub maha ja nii käibki?!OK.Läksin,et klaase v a h e t a d a .Aga tuli välja,et mul pole üldse aru peas! Kuidas saab meie kliimas igapäevane prillikandja arvata,et raamimaterjal mingit vahetust kannatab!
Nii paLJU SIIS ÜDINI KITSIKUSES INIMESE KAUAKOGUTUD PRILLIRAHAST.Tuli osta uued,koledad,odavad, ja tuleb osta iga kolme -nelja aasta tagant.Nagu kõiki asju kapitalismi ajal.Et majandus õitseks.