neljapäev, 1. oktoober 2009

Viinakuu

Kuu rahvakalendri nimetuse järgi peaks nüüd torud pööningult üles otsima, need läbi puhuma ja läikima lööma, et kartulisse peidetud tarkus saaks hakata voolama. Viinakuu ja kogu elu üheks oluliseks küsimuseks on: kuidas võtta? Või jätta hoopis võtmata? See jook on meile vist väga oluline, et kalendrikuu on sellise nimetuse saanud. Viin peaks looma rõõmsa tuju endale ja teistele, vaatamata sellele, millisesse olukorda satume.


Kahjuks sageli on aga nii, et viinast kogutud rõõm ei rõõmusta kedagi peale jooja enese. Ning ka jooja rõõmus meel asendub argise masendusega uue päeva saabudes. Seepärast, Looja, anna tarkust ja jõudu jätta esimene klaas joomata või "veel see viimane" võtmata.


6 kommentaari:

helle ütles ...

Viin on hea pealemäärimiseks, ja natuke võib külmarohuks võtta kah.
Ainult jah, piiri tuleb selle va piiritusega pidada. Kes ei oska, ärgu võtku viimastki.
Kui piirangudki ei pea, siis peab piirajad peale panema.

Anonüümne ütles ...

.. mis täiskarsklased tegema peavad??

Hundi ulg ütles ...

Täiskarsklased on järelikult piiri tõmmanud ja "vötavad mönuga" elult seda, mis võtta annab

lagrits ütles ...

Nii täiskarsklastele kui ka neile, kes on vahel täis kui tinaviled (kuigi viled on seest tühjad mis tühjad), sobib ühiseks loosungiks - olgu siis viinakuu, täiskuu või lihtsalt kuu - tihedalt tsiteeritud-parodeeritud, kuid siiski kuldselt kahetasandiline Paide-Türi rahvajooksu loosung "Jooks koos sinuga" :)

Hundi ulg ütles ...

Lagrits, prosit!

Bianka ütles ...

Kes teab, miks seda kuud viinakuuks kutsutakse? Kas sellepärast, et vanadel eestlastel oli siis saak salves ja aega kesvamärjukest või va viinuskit pruulida ja pidusid-pulmi pidada? Või algas ka neil kaamos ja stress ja seda tuli ohtra viinaga maha loputada?