teisipäev, 13. oktoober 2009

Mälukas



Ongi juhtunud see, mida olen kartnud. See paganama internet nõuab igasugustel lehekülgedel muudkui registreerimist. Saada mingeid meile ning mõtle välja kasutajanimesid ja paroole. Teinekord on nii, et tahad vaid korra kuhugi siseneda veendumaks, kas leidub sellel saidil sulle vajalikku. Ja jälle registreeru ja paroleeru. Kurat! Ma ei tea isegi oma telefoninumbrit peast, mis siis rääkida mingitest kasutajanimedest ja paroolidest!!!

Nüüd on siis nii, et olen kaotanud ära paberi kuhu ma neid paganama salasõnu olen ülesse tähendanud. Korista veel oma kirjutuslauda... Eeldatavasti on minu salasõnad nüüd igavene saladus, tuhastatuna kõiki konspiratsioonireegleid järgides minu enda poolt mu isiklikus leivaahjus. Ainuke, kes peale minu seda maailmatähtsat saladust totaalsest salastamisest teab on vaid mu oma arvuti. Kuid... Olen ju küll igal võimalusel kasutanud seda mõnel pool pakutavat nuppu, mis lubab paroolid jätta arvuti mällu. Aga seda on teadagi vaid üürikeseks ajaks.

Igal juhul olen nüüd Blog.tr.ee üks kasutajatest, kes kannab nime Anonüümik.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minul on üks viis meeles pidamiseks. Kõigepealt kasutajanimi - see on minu jaoks alati üks ja sama.
Mis puudutab parooli, siis sellel on 9999 versiooni. See on matemaatiline tehing iga saidi jaoks. Seega, kui kasutajanimi on üks ja sama, siis matemaatilist teada valemit kasutades saan alati selle, mis ununes uuesti välja arvutada.

Anonüümne ütles ...

Mozilla Firefox hoiab paroolid alles. Arvatavasti ka mõni muu veebilehitseja. Tuleb ainult nats uurida. Vahest leiad oma paroolid veel arvutist üles, sest paroole veebist ei saadeta arvutisse.

Kaamos ütles ...

Niikaua on kõik korras, kuni sa oma blogi parooli pole unustanud :D
(mul võttis omaenese telefoninumbri meeldejätmine kaks aastat. Siiani eksin veel aeg-ajalt)

Anonüümne ütles ...

Enamus kohtades, kus nõutakse kasutajatunnust ning parooli on olemas ka link: "Unustasid salasõna/kasutajatunnuse". Sinna vajutades küsitakse reeglina su e-posti aadressi, kuhu saadetakse su kasutajatunnus ning ka salasõna.

Helve ütles ...

väga huvitav pilt.
mind külastab ka aeg-ajalt mälu koha peal see keskmine olevus.

aga ma olen väga erinevatesse kohtadesse (märkmikud, raamatute sisekaaned jms) paroole ja kasutajanimesid kirjutama õppinud. kuskil ikka komistan nende otsa.

Hundi ulg ütles ...

Piinlik, aga ma olen nii loll. Anonüümne, mat ei oska teha nii, et põhibrauseriks jääks Mozilla.

udupea ütles ...

mozilla vaikebrauseriks:

tööriistad -> sätted -> muud -> üldine
- all servas on valik "käivitamisel kontrollitakse alati kas firefox on vaikimisi browser" sinna linnuke sisse ja sealsamas kõrval on nupp "kontrolli nüüd" - sellele vajutades tehaksegi mozillast vaikimisi veebilehitseja

Hundi ulg ütles ...

Tänud, Udupea, sain vist hakkama. Ja tegelikult oli see imelihtne.