esmaspäev, 4. august 2008

Haakristid saksa kooli seinal

Pühapäeva varahommikul üllatas Luise tänaval asuv Saksa kultuurvalitsuse koolimaja möödaminejaid oma kirju dekoratsiooniga:

osa hoone esiküljest oli täis maalitud haakristidega.

Üks nendest, õige suur, oli piiratud raamiga ja ümbritsetud mingi punase looriga. Vist peab see sümboliseerima Saksamaa sündmusi.

Ja nii ongi: möödaminejad küll mõistavad hukka sarnase huligaansuse, kuid tunnistavad, et see on vastamine väljakutsele. Mäletavasti hiljuti "ristisisd" mõningad saksa seltskonda kuuluvad noorukesed Karja-tänavate piirkonnas juutide ärisid.

Õhtul oli koolimajas mingi saksa koolinoorte pidu, kus kogu aeg üürgas jazzmuusika, mis Saksamaal ometi keelatud. See andis kõrvalolejaile põhjust muigamiseks: ei oska ega suuda meie omad Saksamaaga sammu pidada.

Maa Hääl, 1. mail 1933

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis siin ikka imestada -see on eesti antifašistide kätetöö. Just nn antifašstid maalivad tänapäeval seintele svastikaid, et diskrediteerida Eestit ja näidata seda meedias, kui fašstlikku riiki.

Trash ütles ...

Anonüümse jutt on tänapäeva kontekstis öige aga ta vist ei vaadanud käesoleva teksti kirjutamise aastat.

Hundi ulg ütles ...

Muidugi oli see vana "uudis". Sellegipoolest mingil moel aktuaalne ka tänapäeval. Nagu seitsekümmend aastat tagasi kehitame me möödakõndijatena mingi nähtuse peale lihtsalt õlgu või pisut muigame. Meie oskamatus näha ette sündmuste edasist võimalikku kulgu on tegelikult kahetsusväärne.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.