kolmapäev, 6. august 2008

Loodi Eesti ja Nõukogude Vene ühing

Sihiks sõpruse tihendamine ja kultuurilise ning majandusliku läbikäimise arendamine.

Vabariigi valitsuse otsusega 2. novembrist lubatakse siseministeeriumil registreerida Eesti ja Nõukogude Sotsialistlikkude Vabariikide Liidu ühingu põhikiri, mille järgi võivad olla ühingu juhatuse liikmeiks ka Nõukogude Sotsialistlikkude Vabariikide Liidu kodanikud.

Ühingu eesmärgiks on Eesti ja NSV Liidu rahvaste vahelise sõpruse tihendamine ja vastasikkuse läbikäimise arendamine, eriti kultuurilisel ja majanduslikul alal.

Ühingu asutajatena on sellekohasele avaldusele alla kirjutanud Mihkel Pung, Jaan Põdra ja Artur Tuldava.

Maa Hääl, 3. novembril 1939

3 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Salamisi imbus venemaa sisse....

Hundi ulg ütles ...

Jah, baasidesse oldi just sissemarsitud. Laidoner avaldas kõigile käskkirjaga tänu tubli töö eest vene kolonnide liikumise kindlustamisel. Aeg oli järgmistel tegelastel lavale astuda. Seekord siis Nõukogude Liidu sõpradeks kolm tollal hästi tuntud inimest, üks neist isegi kaudselt Pätsi pereliige. Poole aasta pärast saabus kulminatsioon. Neile kolmele tegelasele pisut hiljem, Siberis.

Tuldava poja nimi saab aga palju aastaid hiljem tuntuks. Tema oli üks väheseid KGB tippagente Nõukogude Eestist, kelle tegevus on osaliselt tuvastatud. Muuseas mitmedki blogijad arvatavasti tema õpilased Tartu Ülikoolist. Teisi KGB "kangelasi" tunneb kodumaa vähem...

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.