esmaspäev, 27. märts 2017

Muusikaline vahepaus

Märkimaks, et olen jätkuvalt elus. Mõnikord võtan ette ja proovin internetist järele vaadata ja kuulata, milline muusika on erinevates riikides parasjagu populaarne. Minu imestuseks polegi taoline otsing niiväga kerge. Või äkki ma ei oska leida koondlehekülge, mis kajastaks riikide edetabeleid? Millegipärast ei kahtle, et mainstream on igal pool sama. Tunduvalt huvitavam on aga kohalikud bändid. Eesti enda hetkepop on tapeedina kättesaadav pidevalt ja kõigile. Muuseas, oma unehäiretega mängib mul öösiti tihti raadiomuusika. Tahan esile tõsta just Vikerraadio öömuusikat. Ei, see ei ole vanuseline iseärasus, et selline raadiojaam. Pigem tunnustus Vikerraadio muusikatoimetajatele. Nende koostatud öölistid on esiteks loomingulise töö tulemus - minule tundub, et igaöisel valikul (mis nädalapäeviti väga eriilmelised) on olemas mingi ühine nimetaja, siduv element, läbiv joon. Aga peamine, neis on palju kodumaist head muusikat, mida raadiotes sageli ei mängita. Need on palad, mis ei ole pääsenud edetabelitesse, kuid minu hinnangul tõepoolest märkimisväärsed.

Välismaisest muusikast. Oma eri riikide internetiotsingutes avastasin enda jaoks saksa grupi AnnenMayKantereit. Tegelikult oli minu esmatutvus selle kollektiiviga läbi pala, mida nad on teinud koostöös Milky Chance'ga. Siit sain aru, et tegemist on justnimelt muusikutega, mitte pelgalt lauluesitajatega. Minu jaoks on selles mõisteliselt suur erinevus.



Selline on siis üks näide minu muusikamaitsest. Muidugi on minu eelistuste ampluaa palju laiem. Hetkel räägin vaid sellest muusikanäitest, Kölni ühe keskkooli seinte vahel sündinud bändist. Aga et ettekujutus sellest kinnistuks, siis veel üks muusikavideo AnnenMayKantereit'lt. Mitte kõige värskem, aga eks seepärast polegi see minu mõistes tapeet:



5 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Ma magan kui kott... enamasti, aga raadio - ja just Vikerraadio - mängib mul ka, igaks juhuks, igal öösel. Et kui teist külge keeran, on ju hea, kui seltsi pakub. Kusjuues, mitte ainult muusika, mõnikord ta ikka räägib ka. Kunagi olid isegi ajad, kui mingi kell peale südaööd korrati järjejuttu.
Muusikas olen suht võhik, aga kui närvidele ei käi, ju siis on hea ;)

Anonüümne ütles ...

Polegi nagu unehäirete puhul märganud raadiot lahti jätta.Aga taustaks on mul mänginud Nõmme raadio ja kristlik raadio (ei ole usklik),kuni kohutavalt ära tüütas ja aastase pausi tegin.Siis võis jälle otsast alustada.Aga noh,võtame siis Vikeri ka vahelduseks ette!

Lendav ütles ...

Aitäh!

pille ütles ...

Olen eluaeg Vikerraadiot kuulanud. Lapsena pühapäevaste pannkookide juurde meelelahutajat. Bubekana unetutel öödel keskööraadiot. Nüüd kahjuks ainult üksi autoga sõites kui pea on muust meediamürast väsinud. See Roxanne oli viimase aja parim muusikaelamus. Ma tänan sind, ma tänan sind, ma tänan sind.

Hundi ulg ütles ...

Tänan, et minu muusikalist rõõmu kaasnautisite.