esmaspäev, 7. oktoober 2013

William ja Laura

 

Minu ema valdas inglise keelt vabalt. Pärast sõda ja veel paarkümmend aastat puudus tal aga igasugune keelepraktika võimalus. Seni, kuni lõpuks sai sellise töö, kus keeleoskusest oli ka mingit kasu. Kui sõja ajal välismaale põgenenud õdede-vendadega oli tekkinud taas side, siis hakkasid viimased saatma emale panderolle inglise keelsete raamatutega. Et hoida alles kasvõi passiivset keeleoskust. Valdavalt olid need raamatud kergekaalulised nii sisult kui köitelt. Ning sekka siis ka ajaviiteajakirju, kus palju juttu pildil oleva Williami vanaemast ja vanaisast, tollal veel päris noorukesest Williami isast, isa lapseealistest õest ja vendadest, muidugi Wiliiami vanatädist ja vanavanaemast - kogu suguvõsast, ühesõnaga.
 
Eks minagi sirvisin neid ajakirju. Tollal tuletas kogu see klantsajakirja kirju suguvõsa mulle millegipärast meelde oma enda isa koduküla. Kui mu tädi hakkas kellestki rääkima, siis nägi see välja umbes selliselt, et see on ju selle Elmari isa teise naise õemehe vanaema... Ei tea kuidas ja miks, kuid praegu orienteerun Williami suguvõsapuus päris hästi. Olen vist hingelt rojalist.
 
See foto on tehtud Williami onu pulmas. Pulmad olid uhked ja tseremoonial oli oma tähtis roll ja ülesanne ka neljaaastasel Williamil. Esimene asi muidugi hoida oma riided puhtad ja teiseks olla koos oma tädipoja ja pruudi õepojaga paažideks. Laura, Williami täditütar (ema õetütar) oli aga üks lilleneiudest. Kuid eks ka kuningakojas juhtub asju. Onu Andrew ja ta naise Sarah kooselu kestis vaid kuus aastat. Paar kolis lahku. Ja kokkusattumusena. Ka Williami ema ja isa hakkasid samal aastal lahus elama. Ja veelgi, samal aastal lahutas oma abielu ka Williami tädi, isaõde Anne. Williami vanaemal ja vanaisal oli neil aastatel vist palju, mille üle mõtiskleda. Kasvõi selle üle, kuidas kaasaegne peremudel ei jäta puudutamata ka kuninglikku perekonda.
 
Täna on William ise abielumees. Ta töötab printsina ja ta peres kasvab pisipoeg George. Laura tegeleb aga ajalooga ja kirjutab raamatuid. Ka Laura on abielus. Prints William oli koos oma naisega sugulase pulmas ja loodetavasti ta seekord Laurale keelt ei näidanud. Vanus ja seisus enam ei luba. Aga mine tea...
 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.