kolmapäev, 10. aprill 2013

Tallinn, kevad 2013

Võiksin ju siit ääremaalt, puhta õhu ja looduse keskelt küsida, et keda see Tallinn kotib? Aga ma valetaksin endale. Läheb korda küll. See on mu sünni-, lapsepõlve- ja nooruselinn. Seal elasin kogu oma elu. Seal on sündinud mu oma lapsed ja ka lapselapsed. Nähes neid fotosid portaalis, mille külastatavusest võib DELFI ainult unistada, tunnen end ebamugavalt. Vaatamata sellele, et sealse teema algataja on hästituntud eesti ja eestlaste vihkaja.







Äkki alustaks sellest, et linnapea võiks olla tallinnlane?


13 kommentaari:

Linda Järve ütles ...

Olen seda, et linnapea peaks olema (soovitavalt mitmenda põlvkonna) tallinlane, mõelnud juba umbes veerand sajandit. Siis oleks tal selle linna tunnetus ja ta ei näeks oma ametis ainult tunnustuse ja rikastumise allikat. Mõned aastad tagasi loodi mingisugune põlistallinlaste kogu, et see linna arengus sõna võtaks, aga see algatus on vist tühja jooksnud, igatahes ei ole see enam kuuldav.
Tallinna puhul tuleks muul Eestil teha vahet linna ja tema juhtide vahel - linn ja linlased oma elu, kultuuri, murede ja rõõmudega jäävad, linnajuhid oma ambitsioonidega vahelduvad ja need tuleb lihtsalt üle elada.
Võiksin siia veel pikalt kirjutada, aga jäägu see kommentaar seekord niisuguseks.

Bianka ütles ...

Me kõik teame hästi, kust erakonnast, kuidas ja miks saab linnapeaks see, kes on. Niikaua, kui Lasnamäe rohkearvuline valijaskond ei paku huvi või neid ei osata kaasata teiste poliitiliste jõudude poolt, jääb kõik nii, nagu oli. Kui palju on KE toetavate mitte-eestlaste hulgas mitmenda põlve tallinlasi või selle ajaloost ja kultuuri säilimise eest hoolijaid?

Anonüümne ütles ...

jah mulle ka ei meeldi KE juhi isik ja teguviisid. samas kunagi oli sellest erakonnast linnapeaks Jüri Ratas, mu mäletamist mööda väga asjalik oli. või petab mälu?

Anonüümne ütles ...

Seda olen minagi kogu aeg mõelnud, et linnapea, ja mitte ainult Tallinna oma, peaks olema sünnipärane. Siis on valitsetava kohaga hoopis teistsugused sidemed.

Aki ütles ...

Selliseid pilte saab igast Eesti linnast teha.

Hundi ulg ütles ...


Sul on kindlasti õigus, Aki. Seda nukram, et see on tulemus peale kahtekümmet aastat taasiseseisvumisest.

tegelinski ütles ...

Käisin mingi aeg tagasi Telliskivi tänaval oma lapsepõlvekodu vaatamas. Tegin mõned pildid ka, oli päris nukker. Räämas ja lagunenud. Samas, mitte kaugel asub Telliskivi loomelinnak, pole sinna küll sattunud, aga ikka jälle kuuleb, et seal elu käib ja midagi toimub. Ehk imbub tasapisi kaugemalegi, tegusad inimese pole ilmast kadunud...

krati ütles ...

Ei ole vist siiski asi parteis .
Mäletan, et 90 alguses sain pahameeletormi osaliseks, kui julgesin välja ütelda, et muutunud pole midagi . Peale riigirekvisiitide.

Ja tegelikult ei ole vahet, milline partei võimul, nad kõik etendavad oma osa varjude teatris . Ja kulisside taga käib teine elu .Hoopis erinev sellest, mis avalikkusele maha mängitakse .

Nii et saagem lahti illusioonist, et Savisaar on kurjajuur, või Savisaar on rahva päästja . Üks kamp kõik .

Anonüümne ütles ...

Juurdeveo---p e a a e g u et minu kodu-uulits! Ja vanamees kollaste kottidega on kunagine ajakirjanik,keda olen tänaval juba vähemalt 16 aastat seal näinud.Ei joo,alati üksi,suurt kasvu erak.Keegi teadis,et nimeks Vladimir,aga kahtlen selles.Igal aastal olen mõelnud enne jõule,et teen talle kingikoti,sest näen teda ju kogu aeg,aga sinna see on jäänud.Kuid küll ma jõuan...

Anonüümne ütles ...

FB-s
on ka minu kodulinnast Tartust samasuguseid pilte, kuid ilma hulgusteta. Kurb, kui majad lagunevad, kuid sama kurb on ka see, et liiga agar muinsuskaitse oma keeldudega lausa takistab linna kaunimaks muutmist."Keegi ei ela igavesti ja miski ei kesta kaua. Pea seda meeles ja rõõmusta" Vahel peaks ka nende Tagore sõnade peale mõtlema E.L.

Anonüümne ütles ...

Ilus soov: Linnapea olgu tallinlane ja president Eestis sündinud.

Anonüümne ütles ...

Linnapea tallinlane? No Harku vangla vist ikka on Tallinnas.

Hundi ulg ütles ...

Ma ei tahaks laskuda selles küsimuses erakonnaliste eelistuste tasemele. Eriti kui see puudutab kohalikku võimu. Pealegi on poliitikas minu jaoks oluline üldse isiku tasand. pole vahet, kas linnapea on püüdlik Õpilasmaleva komissar või kunagine vastapandamatult banaanidest unistanud komsomolikarjerist.