laupäev, 20. aprill 2013

Sõnakuulelik koer

Juba mitmendat nädalat "jooksen" talle järgi naabrite õuedes, põldudel, võsavahel. Mõnikord on silmade ees must. Nii vihastamisest kui õhupuudusest - ei ole ma enam sprinter oma kepiga tatsudes. Ma ei suuda talle kuidagi selgeks teha, et tal on omad piirid ja nendest üle minna ei tohi. Kutsikaohtu noore koera asi. Maailm on suur ja ahvatlev. Inimlaste iseloomud on erinevad, ega koerte puhul see teisiti pole. Vana koeraga oli see piiri probleem pea olematu. Nüüd kui hakkama ei saa on kaks võimalust - kett või elektriaed. Mõlemad on minu põhimõtete kohaselt julmad vahendid. Vaatan seda videot ja tunnen, et olen täielikult ebaõnnestunud koeraperemees. 
 


9 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Kui rahakott vähegi kannatab, siis http://www.easyanimal.co.uk/petsafe-wireless-fence.html , meil maksavad need asjad 3x rohkem.

ritsik ütles ...

no laps tahab möllata, midagi pole teha.
Põhimõtteliselt koera kuulekus algab "peremees on boss" suhte loomisest. Kui koer kuulab käsku "siia!", siis ei pea tal järel jooksma. Vaata, äkki saad kuskilt Koerakuulaja raamatu või midagi.
Muidugi kui asi on lihtsalt päev otsa oma territooriumil püsimises, siis kutsikalt seda on vist palju nõuda. Või - ei tea kah, sõltub koerast. Hundi tüüpi (ainult oma karja juhti -peremeest jumaldav) koer vist püsib niigi peremehe lähedal. Osad tõud aga tahavad väga omapead ringi kolada. Meil on ka selline koer ja nägime temaga kurja vaeva.

Anonüümne ütles ...

osta.ee-s müüakse neid aedasid tunduvalt odavamalt, ühel kasutajal on aegajalt 65 euroga neid müügil. ise ostsin ja olen rahul. elame maantee ääres ja mul pole kuidagi võimalik koguaeg valvel olla-koerad kuulavad sõna küll, kuid minu äraolekul ei ole ma väga kindel :)

Anonüümne ütles ...

Viimane kirjutaja imestab,et sattunud juhuslikult siia,on ta lausa juhm sellest,et pole seda saiti avastanud varem?NO KUI TEGU MINGI EESTLASEGA,SIIS VÕIKS SEDA KA MAINIDA,KUST TA MUIDU MIDAGI JAGAB?

Rents ütles ...

Ei targuta üldse sinu pihta, aga krantsid ongi nii kaua toredad, kuni sul ei ole vaja kindlaid iseloomujooni - mul on endal ka kaks krantsi, sest minul on nad ainult nunnutamiseks. Tegelikult on üks poolbokser ja teine sakslasetüüpi, nii et loomulikult on iseloomud täiesti erinevad, üks on ajalooliselt siiski teenistuskoer ja teine kloun. Krantsiga ongi loterii, tõukoer on aga kallis ja "tasub ära" eelkõige siis, kui vajadus on suurem, kui näiteks on vaja karjavalvekoera, kes oleks küll suur ja kuri, aga lambaid maha ei murraks.

=E= ütles ...

nehh, ma juba tahtsin soovitada, et "rents teab" - aga näe, on teine juba kommenteerida jõudnud :D

See video on muljetavaldav. Ma muidugi olen koerte osas veits pelglik ise, ei oska vist boss olla? :)

Aga see netech-leht on mingi viirus - ära sellele lehele palun nüüd kliki, eks. Ja võibolla tahad oma kommentaare ka turvasõnaga kaitsta. Muidu hakkab sellist spämmi rohkem sadama.

Rents ütles ...

Ahjaa, seda söögiasja on tegelikult väga lihtne õpetada. Minu koerad ei tohi ka enne süüa, kui ma "palun" olen öelnud - mitte et ma tavaliselt sellega eriti viivitaks, sest Oskaril hakkab muidu ila tilkuma. :D

Hundi ulg ütles ...

Umbes viimased pool aastat on spämmirobotid mind kommentaaridega üle ujutanud. Huvitav, et blogger tunneb suurema osa ära ja blokeerib. Mõned aga lipsavad siiski läbi. Jõudumööda olen neid käsitsi kustutanud.

Tegelikult on söömisega ka meie peres kõik enam vähem korras. Mitte muidugi nii viisakalt kui Rentsi kodus, et tänan ja palun... :)

Selge see, et kõik need trikid on kutsika kasvuraskused. Aga elektritara tuleb siiski. Möödujate, iseenda ja eelkõige ta enda turvalisuse pärast - et jamasid poleks.

Videos jääb mulle silma eelkõige see pisike valge-oranž kutsikas. Ega ta muhvigi aru saa, mis toimub. Teeb aga nii nagu suuremad ees toimivad.

Rents ütles ...

Kutsik kasvuraskused. :P Mul on noorem koer kuuene, nüüd võib öelda, et kuulab enamvähem normaalselt sõna, siiani olid ikka vahepeal need kasvuraskused.

Aga kutsikad teevadki järele seda, mida teised ees teevad. Sõbral on mul Eesti hagijad - kui kutsikas üritab aiast välja minna, raputab omanik teda turjast ja paneb ta aeda tagasi. Ja seepeale teevad teised omakorda kutsikale väikese kambaka, sest nägid, et pealikule ei meeldi selline käitumine. Meil sama moodi - kui mina ikka väga kurjalt noorema peale käratan, saab ta vanema käest paar korda sakutada ka, ma ei pea ise liigutamagi.