reede, 12. aprill 2013

Kulmukarvad

Maa saan aru küll, et järgnev võib tunduda rubriigist, et "mul endal probleeme pole, kuid mu sõber tahab küsida...". Panen käe südamele ja kinnitan, et olen vähemalt viimased ikskümmend aastat oodanud, et ka mind tabaks see õnnis tunne, et vaataksin endast paarkümmend aastat nooremaid naisi. Kahjuks seda ei ole sündinud, kuigi lootus sureb viimasena. See ju vist minuealistel peamine põhjus, miks inimene enda välimusele ja ka puudustele äkki erilist tähelepanu osutab. Veelkordse kinnitusena vannun, et järgnev või analoogiline küsimus laiale ringile (nagu seda siin blogis oleks!?) meeldivusest ja väljanägemisest ei ole seotud kuidagi minu enda välimusega.
 
Ühesõnaga. Lühidalt. Mingil hetkel, täiesti lambist, küsib üks siinne küla noor kahekümne aastane mees minult, kuidas eemaldada ebasoovitavaid kulmukarvu. WTF! Holy s...! Poiss ise on selline blondide juustega. Kahjuks või hoopis õnneks on ta looduse poolt määratud elama mitte eriti karvase isendina. Heledate juuste kõrval torkavad muidugi silma need vasikalaadsed mustad pikad ripsmed ja tõmmud kulmud. Selgub, et tema kulmudele on iseloomulik pisut kokku kasvada. Mina märkasin seda alles siis kui mure oli välja öeldud ja sedagi vastu valgust hoolikalt uurides. Mitte nagu sellel pildil.
 
 
Igaühel meist on kindlasti midagi, mida me iseenda juures heameelega peeglist ei vaata. Isegi poistel on elus periood, kus tihedamini peeglisse vaadatakse. Tõekspidamised üleüldse on muidugi aegade jooksul muutunud. Kui mina habet ajama hakkasin, siis olid ainult vahupintsel ja seep. Sellega see välimuse eest hoolitsemine piirduski. Nüüd on pisut teisiti. Nägin ise ühes kodumaises modellisaates meesterahvast, kelle meigikott suurem kui minu tööriistakohver. Ega ma ise ka sedagi salga, et mõni hea lõhnavesi on teinekord olnud päris meeldiv kingitus saada. Kuid kulmukarvad ja nende eemaldamine...? Tunnistan ausalt, see pole just minu ampluaa.
 
Seega see küsimus suurele ringile. Kuidas siis nende meeste liigsete kulmukarvadega saab? Noorel inimesel ilmselge mure ja mina ei viitsi oma aega raisata, et asjale lahendust endale selgeks teha.
 

21 kommentaari:

Lendav ütles ...

Vastab tädi Metsik Kulm:

Omadest kogemustest julgen öelda, et raseerida pole eriti mõtet - tüükad on ebameeldivad. Pintsettidega kitkumine on parem variant, sest siis hakkab karv alles tüki aja pärast uuesti kasvama ja on algul üsna tähelepandamatu ning peenikese otsaga. Esimene kitkumine on erakordselt ebameeldiv, silmist jookseb vett ja ennast saab uhkelt selle piina eest maapõhja kiruda. Teine kitkumine on juba hulga kergem, sest karvasibul on viga saanud ja tunduvalt tuimem valu suhtes.

Räägib Metsik Suurkulmu-Tädi, kes oma kulme ei viitsi eriti kujundada, võibolla oleks peenematel preilidel mõni targem sõna lisada.

Hundi ulg ütles ...

Oota, aga kuidas selle valuga saab? Meestel on valuga omad suhted. Puulõhkumise käigus mõni pöial otsast - pole hullu. Aga näiteks juba kurguvalu või midagi tõsisemat on meie jaoks piin. Vanast kogemusest tean, et nott või paar Vabariigi Valget annaks asjale leevendust. Kuid siis äkki pole käsi enam see, et selle karva pintseti vahele saada. Ja seal kulmude vahel on neid karvu arvatavasti rohkem kui üks?

Lendav ütles ...

Mmm... võibolla juua ennast korralikult täis ja usaldada sõber kulmukarvade kallale...? Selleks peab eriti usaldusväärne täiskarsklasest sõber olema. Ma olen näinud, mis saab meeste habemetest siis, kui kamba peale on hulk alkoholi ja piisavalt lõbusas meeleolus tuleb ühel ärksamal hea mõte teiste habemeid pügada. Üks habemekunstniku käe alla sattunu oli kainenedes sunnitud habeme riismed täiesti maha ajama.

Mina jätaks kulmud puutumata. Ma jätangi kulmud enamasti puutumata.

Teine variant on minna kosmeetiku juurde. Aga see vist ei ole ühe mehe jaoks ka üldse mingi variant...?

Lendav ütles ...

Üks variant on veel liigsete karvade eemaldamiseks - nimelt karvaeemalduskreem. Aga minuteada ei või seda silmadele nii lähedale määrida, võib veel rohkem haiget teha, kui pintsettidega karvaeemaldus. Kreem on ikka säärte ja muude kõvemate kehaosade jaoks.

Hundi ulg ütles ...

See kosmeetiku värk on hea tähelepanek. Minagi soovitasin, et mine kosmeetiku juurde. Kuigi ise ei läheks ka surma ähvardusel. Tunneksin ennast nagu naiste pesupoes - ühesõnaga pervona. Siit ka veel üks küsimus. Kas mõni kosmeetikasalong teenindab ka mehi? Selles mõttes et saaks end seal tunda ... turvalisena?

Anonüümne ütles ...

Kõik on maitse asi! Olen kindel, et peale minu veel veel paljudele meeldivad tumedate kulmude ja ripsmetega blondid mehed. Samas eelistatakse ka mehelikkust, mille hulka kindlasti ei kuulu kulmukarvade kitkumine. E.L.

Anonüümne ütles ...

Mina olen alati arvanud, et loodus on ise kõige parem kunstnik ja nii nagu need kulmud on kujundatud, nii need kõige ilusamad ongi.
Minu meelest keegi minu tuttavatest naistest ei ole ennast kulmude kujundamisega kenamaks teinud.
Ja ühtegi kitkuvat meest ma ei tunnegi.
Aga see on ilmselt põlvkonna küsimus.
Seda blogi vist kahekümnesed eriti palju ei loe, niiet küsima peaks mujal ja noorematelt.
Mulle küll meeldiks blond tumedate metsikute kulmudega poiss.

Aki ütles ...

Probleem on ju psühholoogiline! Selle koha pealt saad ju sina ka teda aidata.

Anonüümne ütles ...

Auuu,blond ja tumedad kulmud!Ma pole eluaeg sellisele pihta saanud ja nüüd olen vana ja pean lugema,et inimene e i taha selline olla! Auuuu,tõepooest!
Vana naine

krati ütles ...

Njah, ma ka noor olnud, aga sellist probleemi, näen küll esimest korda ...

Minu arust on see kokkukasvanud kulmuvahe ju päris äge. Hele pea ka veel.
Mul oli klassivend kunagi blond ja tumedate kulmudega, ja täpselt samasuguse kulmuvahega .

Siis olid küll 70-ndad, aga sel poisil oli austajannasid nagu murdu. Ehk mängib annab see tõik mingit otsustavat kaalu nende kulmude osas...Et ikka kõik jääks nagu on.

Ja veel, kui inimene meeldib , siis meeldib ta ka selliste metsikute kulmudega.
Aga kui ei meeldi, siis mina oma aega ei raiskaks sellise peale, kes mind ümber modelleerima hakkaks ...
:D


notsu ütles ...

Ma arvan, et parim oleks lasta ta kokku kamba sobivas vanuses naisterahvastega, kes teeks talle puust ja punaseks, et ta näeb juba hea välja küll. No ja alles siis, kui ka see ei mõju, sest tuleb välja, et ta tahab ennast disainida mingitel muudel põhjustel kui naistele meeldimiseks, hakata soovitama pintsettidega kitkumist või niitimist (niitimise kohta on juutuubis õpetusi, olevat vähem valus kui kõik muud meetodid).

Või kui asi pole naistele meeldimises, aga ka mitte puhtkunstilises enesedisainimissoovis, vaid selles, et keegi on norinud ta kallal liiga palju, siis pakkuda muidu hingelist tuge.

soodoma ja gomorra ütles ...

Võin pea anda, et enne oli siin loos juttu ka meestest ja meeste valulävest....

Manjana ütles ...

mul kasvavad ka kokku ja kogu aeg kitkun. grammigi pole valus, kuna ma teen seda iga nädal, vähemalt. aga ainult noid karvu, mis keskelt kokku kasvavad. kui inimesele need ei meeldi ja ta tahab neist lahti saada, siis ta ju võib seda ka teha. soovitus, et kellelegi kolmandale meeldivad brežnevi kulmud, ei päde.

mina kosmeetikut ei soovita. ma kunagi arvasin, et kosmeetik võiks mulle sellised tibi kulmud teha ja läksin kosmeetiku juurde. ta käitus nii nagu tal oleks sama metsikult valus kui mul ja ega ta eriti osav ka polnud. ei mingeid valuvaigisteid vms. kunagi enam ma sinna ei lähe!

aga valu vaigistamiseks peaks saama midagi kasutada. kas näiteks jää ei mõjuks? Või vastupidi - naha soojendamine enne tööle hakkamist? tasuks katsetada. apteegis vast müüakse ka mingeid kohalikke valuvaigisteid - kreeme, vedelikke - võiks küsida. edu!
(ja googeldamine annab alati kõik vastused ;))

notsu ütles ...

kui inimesele need ei meeldi ja ta tahab neist lahti saada, siis ta ju võib seda ka teha. soovitus, et kellelegi kolmandale meeldivad brežnevi kulmud, ei päde. Jah, juhul, kui tõesti inimesele endale ei meeldi. Aga kui tegemist on hoopis hirmuga, et inimesTele ei meeldi, siis võiks probleemi lahendada juba avastus, et inimesi ja nende maitseid on seinast seina, kõigile nagunii ei jõua meeldida.

Igasugune karvaeemaldus on nahale mingil määral kahjulik, isegi kui ainult õige natuke, nii et asja eest teist taga ja sisemise veendumuseta pole ju mõtet.

Maire ütles ...

Ma olen ainult ühe korra elus lasknud kulme kärpida ja endameelest nägin välja nagu tola. Mul on paar tuttavat ja ka üks lähisugulane, kelle kärbitud kulmud teevad sõna otseses mõttes arlekiiniks. See näeb niivõrd teatraalne ja ebaloomulik välja, et neid vaadates ma loobusin uuesti katsetamast. Olen viimasel ajal aru saanud, et paljud ponnistused, mis ilu nimel ette võetakse, teenivad vastupidist eesmärki. Kui ma oleksin mees ja mul ripuks ninast välja pikad karvad, siis need ma eemaldaksin. Aga kulmud olgu nagu on, sest kõrvaline sekkumine viib välimuse kuidagi proportsioonist välja.

Anonüümne ütles ...

Lugesin just hiljuti habemeajamise kohta ja sain teada, et kunagi hõrendati ka toda karvakasvu kitkumisega. Hiljem tulid pussnoad ja lambakäärid ja habemenoad.
Olid ajad :)

siil

=E= ütles ...

Ehmm... no mis valu see ka on. Preili unibrow siitpoolt soovitab käepärast hoida veidi jääd või mõni metallist jahedam võinuga - punetuse ja valu vähendamiseks ja pintsettidega ninajuurelt see kulmuvahe puhtaks kitkuda. Las proovib - enesehinnang vs väike valu.
Ja no see seebi ja pintsliga habeme ajamine on mu meelest jõledam kunst ja mäkerdamine kui kaks minutit pintsettidega toimetamist. :)

Kosmeetikasalongid võtavad tänapäeval mehi südamerahus vastu. Minu vend ja onupoeg - mehemürakad, aga kehva teismelise näonahaga käivad isegi vahel abi otsimas. Ei vaata keegi viltu ja kosmeetikupreilid oskavad väga head näomassaaži tavaliselt teha.

Ja muidugi suvaline naisolevus küla pealt kinni püüda - need oskavad kah aidata. Ma siiski rõhutaks, et kultuuri ohvritena on naised siin karvaeemalduses osavamad, kui arvatagi võiks. :)

Hundi ulg ütles ...

Mia ise ei oska seda õigesti hinnata, kuid minu arvates on see kulmude asi tal rohkem kiiks.

On ilusaid ja väga ilusaid inimesi. Tüdrukutele ta meeldib, sest need kuuldavasti lähevad alati pisut elevile kui ta kuhugi ilmub. Ma arvan, et mitte ainult ta iseloomu pärast.

Ma ju ütleks talle küll, et pole nendel kulmudel häda kedagist. Aga pisut võõrastav minna teise mehe juurde, kuigi too kõlbab vanuselt lapselapseks, ning sõnada: "Tead, sa oled ilus poiss..." :)

=E= ütles ...

Ei, see ei kõlba ju kuhugi. Pealegi kui ta juba on otsustanud, pole Su asi teda ümber rääkida (sest mida Sina ka tead!), vaid anda nõu, kuda sellest ühest kulmust kaks saada :)

sofie ütles ...

Noh, lubage veel ühel suurkulmu-tädil kogemusi jagada: karvaeemalduseks ette nähtud vaharibad näole. Need on sellised väikesed ja kitsad, mahuvad täpselt kulmude vahele ja ei pea pintsettidega aega kulutama. Ühe raksuga kogu kulmuvahe puhtaks. Peab ainult vaatama, et saaks selle vahariba enam-vähem karvakasvu suunas peale pandud ja maha tuleb tõmmata vastupidises suunas, nii töötab kõige paremini. Korralikke piiratud naisekulme nende ribakestega ei saavuta, aga antud juhul pole seda ju vajagi. Valu ei jõua veel tundma hakatagi, kui juba valmis;) Pärast natuke punetab, ma usun et võib kasutada mingit desinfitseerivat või rahustavat kreemi mida peale habemeajamistki kasutatakse.

Rents ütles ...

Mina ei soovita esimese asjana kosmeetiku juurde minna, sest need kasutavad ju seda hirmsat tapariista, millega ka kitkutakse, aga see töötab megakiiresti ja on ikka parajalt valus ka (mul endal on ühe silma piirkond tunduvalt tundlikum kui teine ja selle tundlikuma juures võiks seda vabalt tätoveerimisega võrrelda).

Pigem osta tavalised pintsetid (laenata salaja ema omi) ja peegli ees seda asja kohendada.

NB! Kui kohendamise käigus tundub, et peaks ikka mujalt ka võtma, siis pigem kulmu alt kui pealt. Kui mina veel pisike olin, õpetati naisi üldse, et kulmu kohalt ei kitkuta, nüüd naised kitkuvad ikka nii ülevalt kui alt.