esmaspäev, 29. aprill 2019

Kirjad leerivennale 16.

8. märts 1984
(järg)
Kuidas siis sinul ikka need probleemid lahendatud on? Ega sa suuremat oma tegelikust elust seal kunagi kirjutanud pole. Mõned vihjed, rohkem juttu haiguste jms. ümber. Noh, eks kui kunagi kokku saame, siis võib pikemalt pajatada. Aga pean ma siis sellest uusaastakaardist nii aru saama, et sa ikka jaanipäeva aegu tagasi oled?

Markidest. Kõike värskelt materjali, sealhulgas ka neid esimese päeva ümbrikke, on siin saada vabalt, välja arvatud numbriblokid ja mõned teised blokid. Markidest ainult ületrükid, kui saad selliseid asju nominaali hinnaga, võid võtta, muidu pole mõtet. Vanemast materjalist väärib tähelepanu ainult see, mis saad mitte enam kui 50% "Hinnakirja" hinnaga. Meil isegi komisjon müüb 70% "Hinnakirjaga", nii et täishinda maksta pole mõtet ja ka 50% on mõnes asjas ülepakutud, näiteks propaganda- ja portreemargid. Et sa aga vanu marke ümbrikule kleepisid, tegi küll hinge täis. Noh, oma asi. Ega mulle see filateelia mingi elutähtis probleem olegi, nii ajaviiteks vahel tegelen, aga seda aega mul ausalt öeldes, eriti viita polegi, nagu pikkadest kirjapausidestki arvata võid.

Filatelistid ostavad-müüvad postmarke hinnaga vastavalt nõudmisele ja pakkumisele. "Hinnakirjad" on kajastatud markide kataloogides. Kataloogihinnad annavad mingeid orientiire, kuid võivad ka oluliselt erineda tegelikest kauplemishindadest.

Kirjutasin vist sulle ka sellest, et hakkasin jälle üliõpilaseks. Astusin TRÜ kaugõppesse ajakirjandust tuupima. Senini ei kahetse. Esimene sess sai rahulolevate tulemustega, tarkust on aga kõvasti juurde tulnud. Palju asju oleks kuulmata jäänud. Rühmakaaslased sattusid ka küllaltki mõistlikud. Selle kooli, igapäevase töö ja haltuura-saadete tegemise ja vahel ka lugude kirjutamise kõrvalt jääb aega üpris vähe üle. Juba kolmas aasta pole suuski alla saanud. Tervist hoian üleval pideva küüslaugu söömisega. Poiss oli vahepeal rängas gripis, 4 ööd ligi 40 kraadi palavikku. Valvasime kahasse ja et mitte nakkust saada, ma neid vägevaid lõhnu sõingi. Aitas. Ega tegelikult lõhnu ka külge jää, kui vastava tehnoloogiaga tarvitada. Ainuke, mis pidevalt vaevab on uni. Ei sa öid täis magatud. Öösel ju see kõige magusam kirjutamise aeg. Kõik vagusi jne.

Pole sulle veel tänavu lehti saatnud. Mõtlesin enne küsida - mida sul üldse vaja on. Olen esiteks aru saanud, et said sinna hulga asju tellida, peale selle sul ilmselt veel keegi saadab. Mul käib ainult "NH" ja "Õhtuleht" ja "S&V". Neid viimaseid olen sulle kogunud, kui vaja, võin ära saata. Eks kirjuta. Muidu neid pakke saata pole ju mõtet kui topelt on. Vanapaber muutub meilgi varsti aktuaalseks - pea see poiss siis kooli ei lähe.

Ma ei teagi, kas kaheksakümnendatel koolilapsed üldse pidid vanapaberit korjama? Palju varasematel aastakümnetel oli selline "vabatahtlik" aktsioon küll kohustuslik.

Võiksid muidugi pisut pikemalt kirjutada kui leheke ümbriku sees, aga küllap oled jälle tervenenud ja seda ajapuudust tean ma omast käest.
Pea siis vastu! 
M.

19 kommentaari:

Manjana ütles ...

oli 80ndatel ka koolis vanapaberi korjamine ja klassidevaheline võistlus. meil mingi aasta läks päris hästi, sain ema juures kontorist suure hulga vanu blankette. aa muidu ikka ajalehepakk käe otsas kooli, kui varumine algas.

notsu ütles ...

Jaa, meie samuti korjasime. Ja millalgi vist just kaheksakümnendatel oli "Libarebased ja kooljad" selline raamat, mida ainult vanapaberi eest sai.

mustkaaren ütles ...

Krabi koolis korjati kah iga aasta, 1980-d.
Minu teada saadi selle eest nt raha ekskursioonifondi.
Huvitav kiri jälle!

Skarabeus ütles ...

https://ignorabo.wordpress.com/2019/08/06/mangi-mulle-seda-vana-viit/
''
Nii sinu moodi tunnetus, Hundu! Aga kus sa ometi oled?

notsu ütles ...

jaa, mure on!

mustkaaren ütles ...

Paus on pikaks veninud...

MO isetegemised ütles ...

Hei, anna märku endast. Tooks sulle killuke sinumoodi jõulurõõmu.

Anonüümne ütles ...

http://suhkurjapipar.blogspot.com/
Kas on tõsi, et see on uus blogi Hundi ulul nagu üks blogija oma blogis ütleb?

Anonüümne ütles ...

Ahhh, teine blogikommentaator kummutab selle!
31. jaanuar 2020 00:26-st

Anonüümne ütles ...

Mure on....

Anonüümne ütles ...

Kahjuks on see blogi suletud - http://suhkurjapipar.blogspot.com/ - ainult kutsega. Aga kirjutaja ei tunne ju mind...Ja Hundi Ulg seal siiski vist ei kirjuta.... Tunneme Teist puudust!

Skarabeus ütles ...

Aasta on täis saanud...(?)Ei leiagi enam sõnu...

Kassnugis ütles ...

Siin põrkame kokku digimaailma äraspidise poolega. Kui keegi lähedastest ei tea, et inimene pidas blogi (kusjuures mitte oma nime all), ei saa ka meie teada, mis blogijaga on juhtunud, ja keegi ei tea seda blogi asjakohase selgitusega ka kinni panna. Nii me, Hundi sõbrad, nüüd istume ja käime iga natukese aja tagant vaatamas, et ehk siiski... Reaalsus kipub paraku olema selline, nagu on, kuigi me keegi ei taha seda otsesõnu välja öelda. Tohutult kahju.

Lendav ütles ...

Viimane märge teistes kanalites oli 25. märtsil. Küllap ta toimetab lihtsalt mujal ja blogimine pole viimase aasta jooksul olnud esmatähtis :)

Skarabeus ütles ...

Ühes sissekandes on Hundil selline lause: "Sellel ajaveebil on olemas ka meiliaadress: "hundiulg2010@hotmail.com "...Kas keegi julgeb kirjutada?

helle ütles ...

Hundi ulg on ka enne pikki vahesid pidanud. Aga kunagi ei tea, mis on vaikimise motiiviks. Eesti on küll väike, aga inimene võib siin vabalt ära kaduda - avalikkuse silmist.

presley ütles ...

See on väga üllatav tunnistus, ma tahan, et te kõik ühineksite minuga Kiriji armastuse õigekirja tänamisel, kuna ta on tõepoolest oma sõnade mees. Mul on aastaid olnud süda murdunud, iga mees, kes minu poole pöördus, ei võtnud mind kunagi tõsiselt, pärast viimast kogemust mehega, mis pettis mind nagu tavaliselt, hakkasin otsima lahendust oma probleemi lõpetamiseks, siis tutvustas mu kolleeg tööl mind Suure Kiriji armuloitsu templisse, siis võtsin temaga ühendust tema e-posti aadressi kaudu; kirijilovespell@gmail.com, enne kui ta vastas mulle, kulus mõni päev ja kui ta vastas, sain mulle teada, mida teha, enne kui saan vaimsest orjusest vabaks, tegin kõik, mida ta ütles, ja täna olen oma mehega õnnelik. Mees, kes mind ilma põhjuseta maha viskas, naasis mulle nüüd 3 päeva jooksul. Samuti aitas ta kolleegil oma abikaasa tagasi tuua, kui nad lahutasid. See on tema kontaktandmed; kirijilovespell@gmail.com või võite temaga siiski ühendust võtta tema whatsapp-numbri kaudu: +2349020168697

Anonüümne ütles ...

Vist on kõik...Nii külm, nii külm...Hundike, tunnen nii puudust...

Lonas ütles ...

Huvitav. Aitäh!