neljapäev, 3. mai 2018

Ekselistid

Tundub, et minu kartused selle haldusreformi joontetõmbamise kõrvalnähtustest hakkavad vaikselt tõeks saama. Ega ma muutustele vastu olnud, need olid vajalikud. Asi kippus kohati absurdiks kätte, kus omavalitsuse palgal rohkem töötajaid võrreldes valla ülejäänud maksumaksjatega.


Minu suhtumine meie haridussüsteemi ümberkorraldustesse on olnud kogu aeg ühene. Mulle võidakse ette tuua kuitahes palju tabeleid, kus meie lapsed maailma targimad, tublimad ja mida veel. Küsin vastu, mis siis? Kui ülejäänud maailma lapsed on lollid, kas siis meie lapsed ei võiks olla hoopis veelgi targemad, haritumad? Minu postulaat on olnud ja jääb - igale lapsele (võimetekohane) keskharidus! See on meie väikeriigi püsimise garantii ja inimeste heaolu allikas. Minu jaoks oli selge, et maagümnaasiumide sulgemisega on ekselistid saavutanud võidu, kuid sellega ei piirduta ja liigutakse edasi harimatu Eesti kujundamisel. Seda juba läbi haldusreformi. Enam pole vaja mingeid keskvõimu bullasid. Kohalikud mogrimärdid joonistavad juba oma exceli tabeleid. Laupa ja Käru põhikoolide muutmine tsaariaegseteks külakoolideks, Nõva õpilaskodu sulgemine. Need on esimesed pääsukesed. Teiste valdade võimukandjad on esialgu veel kapis ja pole julgenud avalikult tunnistada, et tegelikult on ka nemad oma sättumuselt ekselistid. Haridus on ju ometi mõttetult kallis?

Kusagilt olen kuulnud ja lugenud juba ka sellest, et paganama kulukas on toetada uues suures vallas mitut perearsti vastuvõttu. Peaks ikka koondama kõik ühte tervisekeskusesse, kus need praegused perearstid siis tööd saavad ja rahva tervisenäitajad exceli tabelites koheselt paranevad.

Ah, mis see minu asi on. Minu tegutsemiste aeg on ammu ületanud parim enne tähtaja. Teie peate selles riigis edasi elama, ise teate.

3 kommentaari:

mustkaaren ütles ...

Teame-teame.
Sest teenused nihkuvad kodust järjest kaugemale, aga transpordikulud järjest tõusevad. Meie palgad mitte. Huvitav, kellel siis kyll?

Kaamos ütles ...

"Paneme kooli/lasteaia/perearsti vastuvõtu/postkontori kinni, seal on vähe inimesi, kes neid teenuseid vajavad!" - "No näete, õigesti tegime, et kõik kinni panime, seal pole enam kedagi, mõni peab ainult suvilat!"
"Ärge ajage hullu juttu, NEED asjad pole omavahel ÜLDSE seotud!"

Lendav ütles ...

http://osaline.blogspot.com.ee/2018/05/nuud-vaid-moodund-ajast-malestus-on-see.html