teisipäev, 17. aprill 2018

Luud ja elud

Tuleb välja, et üks lapselaps (tütarlaps) käib juba kaks nädalat karkudega. Jalalabas kaks mõra. Pisut noorem lapselaps (tütarlaps) kukkus ronides käeluu puruks. Ütlesin lapsevanematele, et see pani mind kahtlema minu kivistunud vaadetes soorollidele. Ütlesin, et mõranes minu arusaamine, et iga täiskasvanud mees on juhuslikult ellu jäänud poiss.

Nüüd lugesin kurba uudist. Kahju, kes iganes ta oli. Elamata elu ja need asjad. Lapseema kaudu sugulane (poisslaps) kukkus-visati ka kunagi kõrgelt aknast välja. Tänaseks vanur, tema ema ei usu kunagi, et see võis olla enesetapp. Äkki on siiski see, et täiskasvanud mees ongi juhuslikult ellu jäänud poiss?

Foto: Anni Õnneleid, DELFI

6 kommentaari:

Marca ütles ...

Mulle tundub, et me kõik oleme kogemata kombel ellujäänud täiskasvanud. Poisid satuvad ilmselt jah õnnetustesse keskmiselt tihedamini, aga teismelistel neiudel on jälle kalduvus hääletada, igasuguste võõraste inimestega tundmatutesse kohtadesse peo eesmärgil kaasa minna jne. Mu parim sõbranna sattus niimoodi teismelisena autoõnnetusse, milles juht surma sai - mingid poisid kutsusid autosse, et lähme peole, hiljem sõitsid mingil põhjusel politsei eest ära ja üle katuse. Enne seda käisid minu juurest läbi, et tulgu ma ka kaasa, olin aga mõni minut varem ära läinud, siiani mõtlen, huvitav, kas oleksin läinud ja kui oleksin, mis siis saanud oleks? Sõbranna murdis rangluu, aga äkki mul ei oleks nii hästi läinud? Sõbranna oli optimist, et ehk siis oleks hoopis avarii ära jäänud ja me oleks nagu plaanitud peole läinud. Ma jälle mõtlen, et äkki hoidis see avarii tema jaoks hoopis hullema ära? Selliseid juhtumisi on ilmselt väga paljudel. Sa ei tea ju iial, kui lähedalt sa oma surmast mööda oled läinud. Tuli meelde, et kunagi lugesin, kuidas Blondie laulja Debbie Harry hääletas tulevase sarimõrvari Ted Bundy auto peale, aga seda otsides leidsin hoopis sellise artikli https://www.snopes.com/fact-check/call-me-disbelieving-blondie/ ehk siis tegelikult on vist päris palju neid, kes hiljem mõtlevad "mis siis kui".

Anonüümne ütles ...

Vahel ikka meenutan neid põnnitegusid ja on põhjust imestada küll, et kõigi nende ronimiste, kukkumiste, püromaania ja rongidel trallimiste käigus keegi me kambast tõsisemalt viga ei saanud. Oli kõrvetamisi ja veristamisi, aga ihuliikmed jäid külge ja hing sisse. Meil oli segakamp, poisid-tüdrukud.

notsu ütles ...

Luid murda on lapsena jube kerge - lapsed ei oska ohtusid veel adekvaatselt hinnata. Ma põrutasin esimeses klassis kooli vastlapäevaüritusel laululava juures kelgutades ninaluuga vastu mingit piirdelatti - ja kelgutamine on ju asi, mida kõik lapsed teevad. eriti veel ametlikul kooliüritusel. hoolimata sellest, et terve kari täiskasvanuid oli lapsi passimas. Oleks kelk olnud teise kõrgusega, oleks võib-olla surma saanud. Klassiõde sai samal üritusel peapõrutuse.

Mispeale meenub, et seesama klassiõde sõideti veidi pärast kooli lõpetamist ülekäigurajal surnuks. Alati ei aita ka see, kui ise õigesti käituda.

henzen ütles ...

Täna kogunes riigikaitsenõukogu.
President pidas kõne, tänas kõiki.
Küberhügieen oli jutuks nagu ikka
ja lubati ka krüptokuttidele midagi,
palka juurde, ehkki neil puudust pole.
Aga kõigile teiste, kes ID-kaardi jamaga
mingil moel seotud olid, ka neid peeti meeles!
See RIA seltskond, kes teab kuidas neid võtmeid
viimase kriisi ajal ikka tegelikult genereeriti,
matkab Põhjapoolusele, vabatahlikult, kuhu siis veel.
Keegi ei hakka ju neid 7. korruselt ükshaaval alla...
Ikka jääkarude juurde ja tulevale uudiski inimlikum:
ID-Kaardi projektirühm jäi kadunuks põhjapoolusel...

Anonüümne ütles ...

Huvitav tegelane see Hen Zen sul siin aeg-ajalt! Nagu elektertasutaspotaabits.com või miskit sarnast "Inno ja Irja kohvikus". Kui palatiuks irvakile jääb---kohe kohal!

henzen ütles ...

Lahtijäänud palatiuks ...
mis äge anonüümne ülestunnistus,
samas sobib, loodan, hundu teemadega?

Lahtijäänud palatiuks on dilemma...
kas minna välja või piiluda sisse?
(IT keeles outbound or inbound)

Uks on lahti jäänud RIA palatis,
ongi veidi imelik, et patsiendid
veel UPSiruumis akupankasid ei süüta
nagu teises riigi palatites on juhtunud.

Riigi IT hakkab mädanema ikka peast,
selle ärahoidmiseks imporditi meile robot,
kes on nii äratuntav, aga esineb edukalt avalikult.