teisipäev, 24. juuni 2014

Iseloomuga pakud

No üldse pole aega! Teed ühte ja toimetad teist ning juba ongi õhtu. Interneti lugemiseks jäävad mõned varahommikused, õigem vist öelda öised tunnid ja mingi juhuslikult nihverdatud hetk päeval. Selline nagu praegu. Ja seejuuures ei tee ma mingit palgatööd. See koduvärk võtab kogu aja. Kas niisugusel elul on mõtet? Kindlasti - tegemised pakuvad endale rõõmu ja ma ei tee asju selle pärast, et peab. Palgatöö tegemine on "peab". Selline elustiili küsimus.
 

Jonnakad pakud sattusid ette. Lähinaabruses oleva 70+ vanaproua suvekodus murdus ühe põlispuu haru. Proua on lesk ja lapsi pole. Murdunud puu keset õue pani naise ahastama. Küsis mult kartlikult, et äkki... Sedasi, et puud võta endale, peaasi kui õu puhtaks saaks. Ei hakanud talle seletama, et kopsuta on see mulle ehk veidi üle jõu käiv.

Suurem jagu on nüüd minu puukuuris. Lõhkumise "magustoiduks" jätsin selle igivana pärna tüvepoolsed jändrikud. Juba nende oma õuele saamine oli üksinda üks suur punnitamine. Lõhkumisest rääkimata. Ega nendest lolli ja toore jõuga jagu ei saa. Rohkem mõistusega töö, kuhu sihtida ja kuidas sättida. Aga eks ka jõudu kuluks pisut rohkem ära, et asjaga ühele poole saada. Või mis tühja, jõudu veel jätkub, aga hapnikuga on raskusi. Selle pärna teine haru koos tüvega jääb ootama oma loomulikku lõppu. Tüvi ise ju kaks korda jämedam kui need pakud, millega praegu jändan. Paarkümmend aastat tagasi poleks see mingi probleem olnud. Kurat seda tervist küll!

 

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga tubli mees oled. Jaksu ja jõudu Sulle!

Anonüümne ütles ...

Nii tore ühtpidi,et on olla ja elada sellises "paguluses". Kuidas igatsen endale sellist paika. Kuid kardan üksi elada sellises idüllis.Kardan võõraid "sissesadajaid" ja muid inimelukaid.Ja lohutuseks--polegi mul enam sellist paika...
Töö puu kallal oli siis muidugi pingutus. Kujutan vägagi ette. Aga tore,et tehtud ja toimetatud sai.
''
murueit

Anonüümne ütles ...

Vanasõna, tegelikult kõnekäänd- tee tööd ja pea aru-kehib aastate möödudes ikka rohkem ja rohkem. Ma püüan endale seda sageli meelde tuletada, kuid ikka ei saa enne pidama, kui kusagil valutama hakkab.Selle aasta suvi õnneks sunnib sageli puhkepause võtma.E.L.

Kadi ütles ...

Jõudu tööle! Mina mõtlen alati, et suvi pole järelikult korda läinud, kui internetis kondamiseks on liigselt aega leidunud. Üldjuhul avastangi augusti lõpus, et ei tea elust ja olust enam midagi. Elu tiirleb maasikate, põldude, metsade ja järvede ümber. Paistab, et ka sel suvel läheb nii. "Pääsesin" täna üle pika-pika aja oma blogirulli lugema ja eks seegi on tegelikult tore, aga blogid võivad ka sügiseni oodata. Suvi tuleb ja läheb nii ruttu, eriti siin Soomes.

Hundi ulg ütles ...

Minu isa õpetas mind, et külatänaval tuleb kõiki inimesi tervitada ja möödaminnes tuleb ka põllul või muidu tööd tegevale võõrale inimesele soovida jõudu. Jõudu tarvis, Anonüümne.

See pagendus on omamoodi õndsus. Kuigi hallis sügises on teinekord ka nukrust.

E.-L., ka minul kasvab iga aastaga nõutus, et miks iga töö nüüd rohkem aega võtab kui varem :)

Mõtlen oma lähedase perele seal Soomes. Nad ostsid maja kalju peale - väike murulapp ja mõni puujupp. Ilus. Kuid ega suve kiiret kulgu selles miljöös vist märkagi. Aga soomlased ise armastavad oma suve siiski väga - sellel päeval pidavat paistma päike.

mustkaaren ütles ...

Rohkem ilusat ilma oleks vaja.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

myhuonglequyen ütles ...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.