pühapäev, 27. september 2009

Oi, noku!

Ühes blogis, millele ma meelega ei viita, avaldatakse ühe teise blogipidaja, kellele ma meelega ei viita, "sündsusetu" pilt. Iseendast mõistetavalt proovivad võõra pildi avaldajad suurendada oma kaheldava väärtusega populaarsust, sest oma renomee on nad mõistlike inimeste silmis ise ammuilma kaotanud.

Arvatavasti on selle foto tekkelugu seotud kuidagi pildil kujutatud noormehe seksuaalse sättumusega, sellele vastava seksuaalkäitumisega. Pole ta ju ka ise varasemalt teinud saladust oma seksuaaleelistustest. Ning vaevalt oli taoline fotosessioon mõeldud osana noormehe valimiskampaaniast. Jah, kindlasti on valijatel õigus teada kohalike omavalitsuse valimiste kandidaatide kohta kõike. Kuid kas selle foto ärapanijalik avaldamine andis valijale juurde mingit uut olulist infot? Nokusõpradele võib olla küll, kuid minusugustele kindlasti mitte. Ma usun, et 18. oktoobril valime me siiski inimesi, mitte nokusid.

Mul on hea meel, et blogimaailm targalt vaikib juhtunust, kuigi foto avaldajad lootsid laialdast resonantsi. Ja tegelikult tahtsin ka ise vaikida. Kuid ometi teen sellest juttu. Seda seepärast, et fotol kujutatud noormees teaks - mingi frivoolse pildi avalikustamine pole maailmalõpp. Oma eesmärkide poole tuleb jätkuvalt püüelda.



10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minule näiteks räägib see foto nii mõndagi. Esiteks seda, et tegemist ei ole homoga, vaid trendipedega. Kel meeldib rääkida endast kui homost. Süna armastus on see, millele vihjatakse, ent oma tegudes tegutsetakse teisiti. Kui tavahomo tunnistab sõna armastus ja saab ning suudab seda samasoolisega kogeda, siis trendipede jaoks on pedendus lihtsalt füüsiline eelistus. Suure häälega end geiaktivistiks kuulutada on aga sündsusetu, kui endal puudub arusaam geide elust.

Hundi ulg ütles ...

Võtan selle vaatenurga teadmiseks, kuigi ei oska sellega midagi peale hakata. Ma eriti ei orienteeru selles temaatikas. Saan aru, et midagi sarnast nagu õigeusklikud ja vanausulised või sinna kanti.

Anonüümne ütles ...

vaatasin, et ago on tekkinud olukorda oma isiklikus blogis kommenteerinud

agoajaveeb.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

vaatasin, et ago on tekkinud olukorda oma isiklikus blogis kommenteerinud

agoajaveeb.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

vaatasin, et ago on tekkinud olukorda oma isiklikus blogis kommenteerinud

agoajaveeb.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

Nagu sa Lugupeetud Hundiulg tead, olen mina seksuaalvähemustega suures tülis ... Mina ei meeldi neile ja nemad ei meeldi minule.
Kuid Ago kohta olen ka ennem öelnud, et olen lugenud selle noormehe lugusid ja ühel korral olnud tema seksuaalse orjentatsiooni käsitluse pärast meedias teda natukene hammustanud.
Mis tuleb aga kõnealuse isiku puhul mainida on ta inimene, kes ei käi ringi ja ei määri oma seksuaalset kuuluvust pähe kõigile. Mis muudab ta täiesti tavaliseks blogijaks teiste seas.
See, et teatud nähtused selle teema tõstatasid on üsna ootuspärane, sest ta oli neile lihtne saak. Kuidas see oligi .. et mingit tüüpi ussikesed ei saa muidu toimida, kui poleks neid väljaheiteid mida kõik kehad paratamatult eritavad ...

Hundi ulg ütles ...

Jah, muidugi on Sinu kõrgendatud huvi seksuaalvähemuste päevaprobleemide vastu olnud märgatav... Või proovi sa seda mitte märgata :))

Tore, et antud situatsioonis oled konkreetse isiku suhtes tolerantne ja mõistev. Ütleks isegi toetav. Respect!

Valkyrie ütles ...

Mind natuke üllatab, et muidu kobisetakse midagi inimvabadustest ja -õigustest jms, aga näiteks riigiteenistuja ametikoht on selline, et see kustutab automaatselt kõik sinu õigused olla kasvõi ühe protsendi ulatuses inimlik ... kokkuvõtlikult - kaotab võimaluse, et sa võisid minevikus teha otsuseid, mida su praegune seiskoht enam ei armasta või hinda.

Ekstaole, et moraal peab kõrge olema, aga selline ilkumine näitab seda ka, kui kõrgel on ilkujate enda moraal. Eeldusel, et seda üldse eksisteerib.

:P

Anonüümne ütles ...

Valkyrie... sul vist miskit sassis. Saab ju vaid seda kritiseerida, mida ise taunitavaks pead elik pole ise teinud.

Ago Pressi näol on aga tegemist lihtsalt veidi hälbega inimesega, kes pole oma orientatsioonis veel päris kindel, seetõttu end suureks geiks peab. EGN tegevus ON ohtlik ja selle vastu peab olema. See on aga pikem teema ning mingi aeg ma kindlasti kirjutan sellest ka blogis.

Anonüümne ütles ...

Õhtuleht asjale jaole saanud

http://ohtuleht.ee/index.aspx?id=348058