pühapäev, 30. november 2008

Tabletomaania

Mul puudub vähemgi arusaamine, miks alkohol (loe: alkoholism) on taunitav. Samas arstide poolt määratud antidepressantide (loe: psühhotroopsete ainete) tekitatud mitteadekvaatne käitumine seevastu mõistvalt respekteeritud.

Mind häirivad minu sõltuvused samavõrd nagu nende tablettide kõrvalmõjud, mida neelan vabanemaks sõltuvustest. Loen vähe, mõtlen vähe - zombistun. Üks lähedastest proovis selles tabletimajanduses selgust saada. Ta on seda õppinud. Ei, mitte hulluarstiks. Ta lõigub välismaal inimesi. Vaatamata viimati öeldule kavatsen talitada siiski tema, mitte tabletikirjutajate soovituste kohaselt.

Proovisin lugeda blogisid. Igavese optimisti, kes usub, et kevadtulebikkagi blogis oli selles kalendrikuus mitmeid tõsiseid ja huvitavaid arutelusid. Tabletiuimas peaga oleks olnud naeruväärne, pealegi klahvistiku suhtes kordinatsioonihäiretega, sõna sekka öelda. Paljude blogikirjutiste kommentaariks, nii juba mainitud blogis kui ka mujal, esiletõstetult muuhulgas ka selles, mille kommentaarium on suletud, ütleks, et elu ehk polegi nii keeruline kui paistab:





Tänud ühele lähedasele, kelle leheküljelt selle video leidsin.

10 kommentaari:

Kaamos ütles ...

Oi, nii lühidalt kokku võetuna ma polegi elu valemit videos näinud.
Aitäh :D

Peaasi, et hammasrattad rooste ei läheks ja "kõll" õige paari kohal kõlaks!

Anonüümne ütles ...

Elu on lihtsuses ja selguses.
Ometigi seekord ei jõudnud ma muretsema hakata või oli liigapalju muud muretsemiseks?
Tabletid on saatanast - seda olen mina oma elunormiks pidanud. Sõltuvus võib tekkida ka kõige lihtsamatest :(

Aga talv oli vahepeal, paksu lume eluoluga...
Hea on siiski teada, et maailm on alles.
Aitähh :)

helle ütles ...

Hundiulg, kas need vanad ajalehesabad ja roosa paelaga kirjad on ennast ammendanud, mis Sind eelmisel talvel ja hiljemgi nii hästi aitasid? Miski peab ikka ju aitama?!
Ega tablettide neelamine muidugi kõige parem mõte pole, aga ...
Mingi sõltuvuste pingerida kehtib minu arust küll. Mõni hävitab kiiremini ja alustab ajust, teine võib-olla rikub maksa ja kopsu, aga jätab aju...
No ei tea, tegelikult tahaks käe ulatada, aga...
Kõik mõtted jäävadki pooleli.

Hundi ulg ütles ...

See hammasrataste jutt Sinu blogis, kaamos, oligi selle video leidmise tõukejõuks.

Ninataga, rõõm Sind kuulda. Ja peamine, ikka maailma parandamas :)

Hundi ulg ütles ...

sjgelle,

tõstsingi ühe pataka vanu ajalehti söögitoa lauale. Seal selline lühter, et hea lugeda ning vana paber ei kärise ka kui suure laua peal lehte keerata.

P.S. Hoia oma põlve! (kohati on väljas libe; ...kolm korda üle õla).

helle ütles ...

Oi aitäh, Hundiulg, muretsemast. Ma juba täitsa kobe!

Anonüümne ütles ...

Kuidas vabaneda depressioonist: http://www.ingredientx.com/watch/tales/copedepression.htm

Kaamos ütles ...

Meelde tuli see TUNNE miks hammasrattad jutuks tulid. Su leitud video oli lõbus ja lühike, aga kes meist ikka niisugust elu tahab.
Aaaaagaaa - "kõll" võiks ikka olla kui See Ainus Ja Õige mööda läheb :D

Heli ütles ...

Olin mõni aeg tagasi koolikaaslasel külas ja jutuks tuli seesama "hammasrataste" (elu)mehhanism. Koolikaaslane väitis, et tema on täiesti teadlikult vältinud ahelat: mees-laps-koer-auto-maja-kõmdi kirstu.

Aga samas... oli tal kõik, v.a kirst:D olemas. Ok, koera asemel oli kass. Niiet - tahestahtmata. Muidugi teeme vahepeal jälgede segamiseks haake, ent ka need mustrid enamasti korduvad:)

Alkoholismi kohta...võin öelda, et puutun sellega lähedalt kokku. Lõbusalt kulgev raske haigus. Peamine miinus vast iseenda kaotamine... eufooriasse, mälukaotusesse. Lõpuks unustad ilmselt kõik. Nagu omalaadne Alzheimeri modifikatsioon. Tabletiravi kohta ei oska midagi öelda, ent usun, et kui on kõrval keegi, kes "elu meenutab", siis ehk pole nii karm.

Linda Järve ütles ...

Lihtsalt väikese soovitusena: mõnikord võivad tabletid küll iseenesest õiged ja õigesti määratud olla, kuid nende kogused võivad olla liiga suured. Võib-olla saad oma raviarstiga või sõbrast arstiga sel teemal nõu pidada, sest siis ehk ei teki enam kõrvalmõjudena koordinatsioonihäireid jms, kui doose (asjatundlikult) mõnevõrra vähendada. Nemad oskavad kindlasti öelda, kas mu mõte on Sinu puhul õige või vale. Olen niisuguse asjaga elus kokku puutunud, aga iga juhtumi puhul on ju lahendused erinevad.
Aga varsti läheb jälle valgemaks :)