tag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post2185964621296755037..comments2024-02-25T15:27:02.007+02:00Comments on Hundi ulg: KokaraamatudHundi ulghttp://www.blogger.com/profile/12453764367899147722noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-50856315083281401192016-04-12T18:45:49.334+03:002016-04-12T18:45:49.334+03:00Raamat vs. arvutiekraan. Ma ei tea miks, kuid raam...Raamat vs. arvutiekraan. Ma ei tea miks, kuid raamatust loetu, ka retseptid, jääb paremini meelde kui ekraanilt vaadatu.Hundi ulghttps://www.blogger.com/profile/12453764367899147722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-2222855787416067412016-04-12T12:35:25.531+03:002016-04-12T12:35:25.531+03:00Ma leidsin sõbranna riiulist mingi umbes sajandiva...Ma leidsin sõbranna riiulist mingi umbes sajandivanuse kokaraamatu, kus olid nii vahvad ajuretseptid, et pidin need kohe endale ümber kirjutama. <br />Agajaa, köögis endale piima arvutisse ajada tundub palju õudsem variant, kui natuke plekiline raamat.§https://www.blogger.com/profile/05888202361053410734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-75164355128752739092016-04-09T18:57:49.915+03:002016-04-09T18:57:49.915+03:00Kunagi oli keegi, kes neid lappas. Ja näpuga järge...Kunagi oli keegi, kes neid lappas. Ja näpuga järge ajades süüa tegi...tegelinskihttps://www.blogger.com/profile/01034488275018082026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-66326118443362986402016-04-09T18:01:36.523+03:002016-04-09T18:01:36.523+03:00Ühte kokaraamatut soovitan niisama lugemiseks, üld...Ühte kokaraamatut soovitan niisama lugemiseks, üldse mitte retseptide kohta, aga kindel kokanduse klassika - <br />Brillat-Savarini Maitse füsioloogia, mis hiljuti (2014) just prantsuse keelest on ära tõlgitud.<br />Raamat ise on pea 200 aastat tagasi kirjutatud.Sekeldajahttps://www.blogger.com/profile/00884198481867734052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-20569262042419497682016-04-09T12:47:22.835+03:002016-04-09T12:47:22.835+03:00Raamat võtab ainuüksi füüsiliselt juba laual vähem...Raamat võtab ainuüksi füüsiliselt juba laual vähem ruumi kui arvuti. Ka on endisaegsetesse kokaraamatutesse kuidagi rahakotisõbralikumad õpetused kokku kogutud. Tänapäevaste retseptidega on päris tihti nii, et nad ei arvesta töötava üldsuse olusid . Ehk järgnevad põlvkonnad saavad nende retseptide järgi süüa teha . Kui siis veel kodus süüa tehakse . Ega praegugi kipub ju see söögitegemine olema valmissöögi soojendamise tasemel .<br /><br />Aga mis puutub neisse saksikutesse saksakeelsetesse kokaraamatutesse , siis ju ütleb pealkirigi, et ta on mõeldud peenemale seltskonnale ja kodaniku kööki. Sirvides toonaseid kokaraamatuid hiilib tahtmatult ligi mõte , et küll ikka elasid hästi . Ja kas tavalises koloniaalpoes klikiajalgi kõike kohapeal saada oli. Kõllap pidi kaupmees kas linnast ostma minema, või siis välismaalt puuduoleva kraami tellima . Nii nagu praegugi, on tavakaup , on spetsiifiline kaup eriti nõudlikule kliendile . :D <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-91385731647557345732016-04-08T22:29:37.742+03:002016-04-08T22:29:37.742+03:00Mulle tundub ka, et klassikaline paberraamat on kö...Mulle tundub ka, et klassikaline paberraamat on köögis mugavam kasutada. Arvuti toiduseks saamine võib veidi kulukamaks ka saada kui paar kastmeplekki paberil.<br />Paberilt toidupilte ja retsepte vaadata on kuidagi mõnusam kui arvutiekraani kerida. Ja vanad kokaraamatud on koostatud minu jaoks mõnusamalt ning koostisained on sellised, mida ei pea teise linna ostma minema. Nelehttps://www.blogger.com/profile/04069524622986668343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-24382271182818947242016-04-08T19:53:38.899+03:002016-04-08T19:53:38.899+03:00Raamat on köögis ja töökojas mugavam kui nutiseade...Raamat on köögis ja töökojas mugavam kui nutiseade v läppari toksimine.<br />Vanad raamatud tekitavad ruumile mõõtmeid juurde ja tekitavad loomingulisi mõtteid :)mustkaarenhttps://www.blogger.com/profile/07219370776642557461noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-88312378358094773482016-04-08T19:25:00.086+03:002016-04-08T19:25:00.086+03:00Kahjuks ei ole. Kunagi oli mul LR täiskomplekt 195...Kahjuks ei ole. Kunagi oli mul LR täiskomplekt 1957-1977. Elu keerdkäikudes kuhugi need jäid. Millest mul on tagantjärgi siiralt kahju. Kusagil kaheksakümnendatel jäi see sari mul üldse soiku. Ka sellest on kahju, muidu oleks ju seda Mothanderi raamatut lugenud.Hundi ulghttps://www.blogger.com/profile/12453764367899147722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5453720103129759005.post-76604341827900959292016-04-08T15:55:58.043+03:002016-04-08T15:55:58.043+03:00Kulla Hunt, kas Sa Mothanderi "Kulinaarseid v...Kulla Hunt, kas Sa Mothanderi "Kulinaarseid vesteid" ka oled lugenud? <br />Mina, muidu küll kokaraamatuid mittearmastava tüdrukuna, vanu siiski armastan. Neis on elegantsi ja läinud aegade ilu paitab meeli. Kuigi naljakas mõelda - oleks justkui tänapäeval võimalusi rohkem, aga kulinaarne pool on ikkagi praegu vaimuvaesem. Või siis jah see teine äärmus igasuguste hookus-pookuste näol, aga see pole see...Maehttps://www.blogger.com/profile/04921689315498559225noreply@blogger.com