teisipäev, 8. detsember 2009

Varem või hiljem teevad nad jusket

Täna kirjutatakse palju ja emotsionaalselt mittetallinlastest üliõpilasi puudutavast ühistranspordi kallinemisest. Vabandan Jaak Juske ees, kes kunagise Tallinna linnavõimu esikriitikuna on kuidagi väga vakka jäänud. Ma ei imestaks kui veel enne valimisi sedavõrd produktiivne blogija ei saa pea mõne tähtsa ametiposti linnavalitsuse parteilises propagandamasinas. Seepärast ei saa lihtsalt olla linnavolinikku nokkimata ja ütlen ikkagi:
"Kallid üliõpilased, rahunege, küll Juske seletab, miks hinnatõus kasulik on. Oleme ju tema sõnade järgi saanud tänu keskerakondlaste ja sotsiaaldemokraatide vääramatule sõprusele väga hea Tallinna eelarve."

Tegelikult ma aga suurt traagikat selles hinnatõusus ei näe. Kuna Tallinn tahab elanike arvu suurenemist, siis peaksidki need 20 000 üliõpilast, keda asi puudutab, võtma ennast arvele linna elanikena. Ja kohe järgmisel päeval sõbraliku ühise perena seadma sammud linnaosade valitsustesse, taotlema TOIMETULEKUTOETUST. Kõik vajalikud juhised leiate Tallinna kodulehelt. Olen kindel, et paari kuu pärast teevad otsustajad selles küsimuses jusket.

Riigiga tuleb osata suhelda.


4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et Juske löpetab peagi blogimise ning ka raehärrana piirduvad ta kohustused vaid pliiatsi värvist lähtuva käetöstmisega.
Toetuse taotlemisele järgneb samuti töenäoliselt maksimaalselt pikk seadusega lubatud vaikus enne kui antakse teada, et valitsuse poliitika töttu ei saa linn teile toetust maksta.

Unknown ütles ...

Poliitilsed kameelonid tõmbuvad, Juske on üks sellistest. Alustas kodanik ju parempoolsena, nüüd on nii vasakul, sõnades muidugi, et vaata kui alla ei kuku.

Eesti on riik, kuid selles riigis on linnriik-polis, dikdaator Edgariga eesotsas, kes isevalitsejana teeb, mis tahab ning riigivõim vaatab kuivalt pealt.

Anonüümne ütles ...

Jah, ilmselt nii see on

sofie ütles ...

Paraku... uurisin seda toimetulekutoetuse määramise korda ja mulle tundus, et ega tudengitele seda ikka üldiselt ei maksta. Saab vaid siis, kui nende vanemadki toimetulekutoetust saavad. Küll aga saavad tudengid ülikoolist "täiendavat toetust", juhul kui nad on sisse kirjutatud väljaspool Tallinna ja sellega piirnevaid omavalistusi. Selle toetuse nad kaotaksid, kui end Tallinna sisse kirjutavad.